Саакшвілі про втрату громадянства України: «Ігри в демократію в цій країні закінчилися»

28.07.2017
Саакшвілі про втрату громадянства України: «Ігри в демократію в цій країні закінчилися»

Екс-«губернатора» Одеської області Міхеїла Саакашвілі указом Президента України позбавили українського громадянства.
 
Державна міграційна служба встигла підтвердити, що політик раніше надав у анкеті неправдиві дані про свою біографію.
 
Саме цей факт — підстава забрати в Саакашвілі право на громадянство нашої країни на основі 19-ї статті закону «Про громадянство».
 
Йдеться про документи, заповнені рукою колишнього «губернатора» Одещини, в яких він вказав, що не перебуває під слідством в Україні або за її межами.
 
Пізніше з’ясувалося, що на території Грузії Саакашвілі був заочно заарештований.
 
«Подія, що відбулася, яскраво свідчить про те, що Петро Порошенко почав визнавати свої помилки, — заявив депутат iз фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук. — Громадянство України було надано Міхо Саакашвілі незаконно, отож тепер я можу з чистою совістю сказати: Прощай, Мишко, прощай!»
 
У міграційній службі пояснили, що запит до ГПУ з приводу правочинності надання громадянства для Саакашвілі направив народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий, а прокуратура з цього питання звернулася до їх служби за роз’ясненнями.
 
Рішення Комісії з питань громадянства розставило всі крапки над «і».
 
«Все зроблено в рамках Закону України й звинувачувати кого б то не було в тому, що трапилося, Мiхеїл Саакашвілі просто не зможе, — сказав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. — Українська сторона отримала від Генеральної прокуратури Грузії задокументовані факти про те, що Саакашвілі свідомо вніс до анкети фальшиву інформацію.
 
Швидше за все, Мiхеїл не особливо дорожив новознайденим статусом та просто використовував Україну як тимчасовий «запасний аеродром». Що ж, тепер перед Саакашвілі відкрилася блискуча перспектива довести свою затребуваність у США або Нідерландах!»
 
Мiхеїл Саакашвілі назвав відвертою брехнею інформацію про те, що у ГПУ з’явилася нова інформація щодо нових кримінальних справ проти нього.
 
За його словами, всі надумані справи, які були порушені проти Саакашвіли раніше, офіційно не визнала жодна країна у світі, включаючи й Україну.
 
Політик заявив, що нікому не вдасться примусити його до отримання статусу біженця в Україні. 
 
«Те, що сталося зі мною, — відвертий сигнал українському суспільству про те, що ігри в демократію в цій країні закінчилися, — сказав екс-«губернатор» Одещини. — Президент, на якого покладав надії Майдан, кілька днів тому своїм одноосібним рішенням змінив весь склад комісії з громадянства в Україні. А 24 липня він ввів до складу комісії своїх маріонеток, щоб вони могли виконувати будь-які забаганки Петра Порошенка».
 
І додав: «Моє серце належить Україні, незалежно від підписів Петра Порошенка. Я більший українець, аніж більшість українських депутатів, і я люблю цю країну всім серцем. Я продовжу свою боротьбу тут, у нашій Україні, не зважаючи ні на що!»
 
За словами Мiхеїла Саакашвілі, Порошенко їздив до Грузії лише для чергового «договорняка» з найбільшим приватним акціонером російського «Газпрому», грузинським олігархом Бідзіною Іванішвілі, який зараз контролює всю Грузію.