На Одещині активісти заблокували шинами суд: тепер їм «шиють» кримінальну справу

25.07.2017
Обурення громадськості викликав занадто м’який вирок судді Сергія Палія щодо дружини місцевого працівника прокуратури.
 
Жінка на особистому автомобілі на великій швидкості збила хлопця, який дивом вижив, але на все життя залишився інвалідом.
 
На своїй сторінці в соціальній мережі співробітники Одеського апеляційного суду написали про те, що відбулося фактичне захоплення адміністративної будівлі.
 
У повідомленні говориться, що активісти утримують в заручниках суддів, повибивали вікна та двері будівлі суду, а всі входи заблокували шинами та пляшками із запальною сумішшю.
 
Однак самі протестувальники ствер­джують, що їхня акція носить винятково мирний характер та ставить собі за мету отримати справедливе рішення Ширяївського суду.
 
«Суддя Сергій Палій сам замкнувся у своєму кабінеті та не побажав спілкуватися з людьми, — стверджує місцевий активіст Віталій Голодок.
 
— Коли нам вдалося проникнути до його кабінету, там нікого не виявилося — суддя Палій просто втік з будівлі, переодягнувшись у чужий одяг. Ми вимагаємо, щоб жінка, з чиєї вини сталася страшна ДТП, отримала адекватне покарання. Це явна несправедливість, що вона досi перебуває на волі, а молодий хлопець з її вини залишився калікою на все життя».
 
За словами активістів, ніхто суддю в заручники не захоплював, а всі поверхи будівлі суду залишається відкритими для вільного доступу людей та співробітників правоохоронних органів. 
 
У прес-службі ГУНП в Одеській області вважають, що протестувальники зірвали нормальну роботу суду, стверджують, що вони облили кілька вікон будівлі зеленкою.
 
Зібралося понад 50 осіб, які під’їхали до місця подій на двох автобусах. 
 
Суддя Сергій Палій швидко знайшовся у будівлі міської лікарні, куди він звернувся по допомогу фахівців зi скаргами на болі в дiлянцi серця та підвищений тиск.
 
Тим часом громадський порядок i безпеку біля адміністративної будівлі Ширяївського районного суду забезпечують бійці батальйону поліції особливого призначення.
 
Факти про блокування роботи установи перевіряє Вища рада правосуддя.
 
Місцеві активісти не мають наміру здаватися та погрожують обійти всі вищі інстанції від Одеси до Києва з вимогою про звільнення судді Сергія Палія, який, на їхнє переконання, упереджено виконує свою роботу.
 
Співробітники правоохоронних органів розглядають події, що зараз відбуваються на Одещині, як свідому провокацію.
 
Якщо інформація знайде своє підтвердження, то проти активістів захоплення Ширяївського суду буде порушено кримінальну справу за статтею 348 КК України («Захоплення адміністративних будівель»).