Рибоохоронний патруль працює: 6 тисяч браконьєрів сядуть на лаву підсудних

18.07.2017
За перше півріччя нинішнього року рибоохоронні патрулі та органи рибоохорони провели 8 063 рейдів, виявивши 15 199 порушень.
 
Третина порушень виявилася грубими.
 
В рамках рейдів вилучили понад 90 тонн біоресурсів, серед яких 28,9 т. — безпосередньо в рибалок-промисловиків, а 24,4 т. — під час незаконного придбання або збуту риби.
 
Також затримано 373 транспортні засоби та вилучено 25 121 незаконне знаряддя лову.
 
Склали та направили в суд для притягнення порушників до відповідальності 6 009 справ.
 
«Цього року ми якісно посилили контроль за дотриманням правил рибальства та ефективністю рибоохоронних рейдів. За цей час провели в півтора раза менше рейдів, ніж попереднього року, але збитків за порушення зафіксували майже увосьмеро більше: на 74,8 млн. грн. проти 9,8 млн. Це доволі красномовна ілюстрація того, як запрацював новий рибоохоронний патруль. Проте роботи ще дуже багато, рухаємося далі», — каже голова Держрибагентства Ярема Ковалів.
 
Найбільш інтенсивно боротьба з протизаконним рибальством точилася саме в областях, де вже вдалося запустити рибоохоронний патруль — у Київській, Дніпропетровській, Миколаївській, Полтавській, Запорізькій, Чернігівській, Азовському басейновому управлінні та Управлінні оперативного реагування «Рибоохоронний патруль».
 
Станом на початок липня цього року загалом в Україні запустили 19 управлінь рибоохоронного патруля, де працює 353 патрульних.
 
Вони проводять рибоохоронні рейди на водоймах, перевіряють законність продажу риби та інших водних біоресурсів, дотримання режимів промислового рибальства підприємцями галузі, співпрацюють iз громадськістю, а також ведуть роз’яснювальну роботу щодо правил рибальства.
 
Триває донабір в управління рибоохоронного патруля у трьох регіонах: Одеській, Запорізькій, Дніпропетровській областях, почався набір до Волинського рибоохоронного патруля.
 
Запрошують тих, хто розуміє: одноразовим браконьєрським виловом ми позбавляємо і себе, й інших наступних заробітків.