На Кіровоградщині померла жінка, яка скуштувала в’яленої риби з харківського супермаркету.
Симптоми гострого отруєння у хворої з’явилися вже через чотири години після вживання сумнівного продукту.
З діагнозом «ботулізм» її доправили до Новоукраїнської районної лікарні.
Там жінці після аналізу крові ввели спеціальну сироватку, яку вважають єдиним засобом подолання недуги.
Втім ліки не допомогли — хвора померла вже наступного дня.
Недавно аналогічна хвороба ледве не забрала життя й 40-річного харків’янина, який скуштував придбану на ринку м’ясну тушонку.
Аби остаточно одужати, чоловіку довелося провести на лікарняному ліжку кілька місяців.
Загалом цього року в Україні було зареєстровано 62 випадки ботулізму, внаслідок чого постраждало понад 70 осіб.
Із настанням тепла хвороба прогресує швидше. Починаючи з квітня, ця недуга забрала життя вже вісьмох хворих.
Причиною розвитку інфекції ставали в основному в’ялена та копчена риба.