Новачок «Дніпро-1» тріумфально зіграв свій перший матч у Кубку України

11.07.2017
Новачок «Дніпро-1» тріумфально зіграв свій перший матч у Кубку України

«Металіст-1925» не зміг підтвердити свої грандіозні амбіції в кубковому поєдинку з тернопільською «Нивою».

Новий футбольний сезон в Україні стартував матчами першого попереднього раунду Кубка України, котрий із нинішнього року знову проходитиме під цілковитим патронатом ФФУ.
 
Упродовж багатьох років у національного Кубка було кілька няньок в особі самої федерації, Професіональної футбольної ліги та прем’єр-ліги.
 
Проте після серйозного проколу з організацією кубкових поєдинків у попередньому розіграші між представниками елітного та першого дивізіонів, коли через неналежний стан газону поєдинок «Нафтовик» — «Динамо» довелося переносити з пізньої осені на весну, а чвертьфінальна гра між «Полтавою» та «Шахтарем» так і не відбулася, другий за рейтингом турнір країни вирішили передати в одні управлінські руки.
 
Учасниками стартового раунду Кубка країни-2017/2018 стали 26 колективів: переможець та фіналіст КУ серед аматорів, 22 колективи другої ліги та двоє представників першого дивізіону — його новачки — «Рух» та «Кремінь».
 
У статусі новачків своїх дивізіонів новий сезон розпочали й іще кілька клубів. Зокрема, «Дніпро» та «Металіст-1925», котрі ще зовсім недавно грали в українській еліті, та «Дніпро-1», який лише кілька тижнів тому розпочав своє життя.
 
Без сумніву, всі вони мають високі амбіції, пов’язані з їхнім поверненням до елітної когорти.
 
Зауважимо, що абсолютно новий для футбольної сім’ї України клуб потрапив до другої ліги всупереч регламенту змагань, у якому зазначається, що для виступів у Д-ІІ команда має провести сезон в аматорському чемпіонаті, а, як відомо, новостворена дніпровська команда участі в «аматорах» не брала. 
 
Попри це днями відбулася прес-конференція президента клубу Юрія Берези, на якій він назвав Дмитра Михайленка — в недалекому минулому очільника вищолігового «Дніпра» — головним тренером «Дніпра-1».
 
Також Юрій Береза оголосив список з 20 гравців, які в наступному сезоні захищатимуть кольори його команди.
 
Серед них є й добре відомі українським фанатам футболу гравці, а саме Володимир Польовий, Євген Чеберячко та Сергій Кравченко.
 
Ця трійка гравців у недалекому минулому виступала за «Дніпро».
 
Цілком імовірно, що «Дніпро-1» може бути проектом мільярдера Ігоря Коломойського, який через багатомільйонні борги, схоже, більше не хоче мати справ з «Дніпром».
 
Тепер у мільярдера хочуть створити команду, яка за кілька сезонів знову зможе грати в УПЛ, але вже без боргів перед УЄФА та колишніми та нинішніми футблістами та тренерами.
 
Дебют нової команди Михайленка припав на матч першого попереднього етапу Кубка України проти чернівецької «Буковини».
 
Підопічні Михайленка легко перемогли чернівецьку команду з рахунком 5:0 та стали єдиною командою з вищезгаданої трійки новачків Д-ІІ, що продовжить змагання у КУ. 
 
Щодо колишньої команди Михайленка, то примусово понижений ФІФА до другої ліги «Дніпро» свій кубковий поєдинок програв (у доданий час — 1:2) аматорам зі Львівщини.
 
У грі проти фіналіста аматорського Кубка країни — спортивного клубу «Демня» — діями «дніпрян», основу котрих нині складатимуть футболісти колишніх його команд U-21 та U-19, керував відомий у минулому захисник клубу Олександр Поклонський.
 
Його днями призначили на посаду головного тренера.
 
Не склалося з Кубком і в «Металіста-1925», котрий у серії пенальті вдома поступився тернопільській «Ниві».
 
«Немає нам виправдання», — заявив очільник «металістів» Олександр Призетко.
 
До речі, свого суперника харків’яни приймали на стадіоні «Сонячний» у П’ятихатках, на якому не було помітно клубних ультрас.
 
За кілька днів до старту сезону керівництво клубу категорично заборонило найактивнішій групі своїх фанатів відвідувати найближчі домашні матчі клубу.
 
При цьо­му в обмежувальному наказі йшлося не тільки про домашні, а й про виїзні поєдинки.
 
Під заборону для харківських ультрас потрапив і поєдинок національної збірної України та Туреччини, котрий має відбутися 2 вересня в Харкові на стадіоні «Металіст». 
 

ОВВА!

Три «Дніпра»
 
На цьому український футбол не припиняє дивувати. На початку літа з’явилася інформація, що міський голова Дніпра Борис Філатов планує створити муніципальний футбольний клуб, і ось ця ідея втілена в життя. У Дніпрі створено ще один футбольний клуб — «Дніпро 1918». Таким чином, у Дніпрі функціонуватимуть три однойменні команди, при цього майбутнє жодної з них не має ясної перспективи.