Благодійники з Канади подарували львівській лікарні обладнання на 10 мільйонів

27.06.2017
Благодійники з Канади подарували львівській лікарні обладнання на 10 мільйонів

Нове обладнання у Львові - благодійна допомога із Канади

Тепер діти будуть іще легше переносити операції і швидше повертатися до звичного життя.
 
Обладнання загальною вартістю понад 10 мільйонів гривень передали для львівських нейрохірургів канадські меценати українського походження у рамках співпраці SickKids Hospital (Торонто) з дитячою клінічною лікарнею міста Львів.
 
Завдяки цьому обладнанню було прооперовано вже двох дітей зі складною нейрохірургічною патологією», — поінформували у міськраді.
 
Нейрохірург міської дитячої лікарні Тарас Микитин розповів:
 
«У нашу лікарню вже вп’яте приїхав професор Джеймс Рутка — один із найкращих дитячих нейрохірургів Північної Америки. Його п’ятий візит приурочений великій роботі, яка була проведена і вчора, і сьогодні в операційній. Цей візит знаменний тим, що професор для нашої лікарні спільно з фундацією SickKids і Джеймсом Темертеєм подарував обладнання на суму понад 10 мільйонів». 
 
«Учора ми оперували складний випадок, використовуючи найсучасніше обладнання, яке нещодавно отримала лікарня, — повідомив директор програми Українського педіатричного товариства, член Асоціації нейрохірургів північної Америки, професор Джеймс Рутка.
 
— Сьогодні також виконували складне хірургічне втручання, яке не проводилось раніше в Україні. Я впевнений, що такі складні оперативні втручання можуть бути зроблені в майбутньому у Львові, куди я щороку повертатимусь. Вже понад 40 дітей з усієї України з нейрохірургічною патологією записано на консультацію».
 
Головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт додає: «Це модерне обладнання дає змогу виконувати над­складні операції дітям із мінімальним травматизмом та надавати максимально якісну допомогу. Це обладнання дійсно унікальне не тільки для нашого регіону, а й для нашої держави. Лікарня отримала нейрохірургічну операційну, обладнану за найвищими стандартами європейських і світових клінік.
 
Це обладнання дає можливість проводити операції, про які ми декілька років тому не могли й мріяти. Ми дуже вдячні за таку допомогу, бо завдяки людям доброї волі з Канади маємо унікальне обладнання тут, у Львові. Наші двері завжди відкриті для пацієнтів з усієї України».
 
Дмитро Квіт під час урочистостей подарував благодійникам на згадку картини талановитих пацієнтів, які вчаться в художній школі Олекси Новаківського.
 
А міський голова Львова Андрій Садовий за жертовність і допомогу нагородив «Золотим Гербом міста Львова» голову доброчинної фундації Temerty Джеймса Темерте.
 
Як стало відомо «УМ», меморандум про передачу обладнання в нейрохірургічне відділення міської дитячої клініки було підписано 24 червня 2016 року.
 
За словами головного лікаря Дмитра Квіта, вже з травня цього року вісім одиниць надсучасних спеціалізованих приладів, більшості з яких немає в медичних закладах Львова та області, використовуються в щоденній роботі нейрохірургічного відділення лікарні.