Ми його таки дочекалися: у Києві з розмахом відсвяткують «безвіз»

09.06.2017
Безвізовий режим, ігнорування якого «попередниками»  фактично стало каталізатором для початку Революції гідності, — нарешті стоїть на порозі України.
 
Довгоочікувана історична подія стартує у ніч із 10 на 11 червня 2017 року: для виїзду за кордон необхідно буде надати біометричний (із чипом) закордонний паспорт (паспорти старого зразка з відкритою візою також діють до закінчення терміну візи).
 
Щоправда, у столиці киянам i гостям доведеться кілька днів перетерпіти певні незручності, адже на час проведення суспільно-мистецької акції  та концерту «Безвіз» заборонять рух усіх видів транспорту, шлях курсування яких проходить через місця проведення заходу.
 
Як повідомляєпрес-служба КМДА, певний транспортний дискомфорт буде лише з 7 по 13 червня. А саме: 
 
—  для забезпечення монтажу та демонтажу сценічних конструкцій на Європейській площі перекриють першу смугу Європейської площі зі сторони Українського дому з 05:00 7 червня до 23:00 13 червня. Також буде перекрито рух транспорту:
 
— із 22:00 9 червня до 06:00 11 червня на Європейські площі (від Володимирського узвозу до Поштової площі); від вул. М. Грушевського до Петрівської алеї; від вул. Трьох­святительської до перетину з вул. Костьольною; вул. Михайлівську на перетині з вул. Костьольною; від вул. Хрещатик до вул. Б. Хмельницького;
 
— із 8:00 10 червня до 24:00 11 червня вул. Хрещатик до вул. Богдана Хмельницького, вул. Великою Житомирською, вул. Володимирською та Софійською площею до Володимирського проїзду;
 
— із 05:00 7 червня до 23:00 13 червня буде перекрито підземні пішохідні переходи від Філармонії до виходу з Українського дому.
 
У КМДА повідомили, що на цей час внесуть зміни в роботу деяких маршрутів наземного пасажирського транспорту загального користування. 
 
У ці дні в центрі Києва на майдані Незалежності та Хрещатику проводитимуть флеш-моби та майстер-класи.
 
10 червня на Європейській площі відбудеться концерт «Безвіз», на якому виступлять гурти «Антитіла», Kozak System, «Піккардійська терція», Тарас Чубай/Плач Єремії  Katya Chilly Group, а також Руслана, Христина Соловій.
 
Нагадаємо, що урочисте підписання безвізового режиму з Україною відбулося 17 травня у Страсбурзі.
 
Більше того, аби  безвізовий режим набув чинності для України саме з 11 червня, як було обіцяно, Євросоюзу навіть довелося порушити правила публікації законодавчих актів.