Ляшко пропонує витратити конфісковані у Януковича гроші на дороги

09.06.2017
Ляшко пропонує витратити конфісковані у Януковича гроші на дороги

Дорогою з Каховки на Херсон лідер Радикальної партії Олег Ляшко зупинився, щоб поспілкуватися з дорожниками.

«Укравтодор» визнав: 83% ремонтів у минулому році виконано неякісно. Тобто 12 iз 15 млрд. грн., виділених на це з бюджету, по суті, пішли коту під хвіст.
 
Однак не тільки в якості ремонту проблема. Є питання і з перевантаженням великогабаритним транспортом. 
 
Лідер Радикальної партії пропонує вирішувати проблему комплексно.
 
По-перше, ввести систему відповідальності за неякісний ремонт і контроль за використанням коштів облавтодорами.
 
По-друге — стежити за дотриманням гарантійних норм експлуатації дорожнього полотна. Є гарантія 10 років? Усі ремонти за рахунок виконавця.
 
І головне — наймати на дорожньо-ремонтні роботи не іноземних підрядників, а українських, щоб у наших людей була робота і зарплата.
 
«Тим, хто краде на дорогах, треба відривати руки. Наші дороги — це кров нашої економіки, кожна яма або вибоїна — тромб у кровоносній системі України», — підкреслив лідер Радикальної партії.
Дорогою з Каховки на Херсон, у рамках робочої поїздки на південь України, лідер Радикальної партії Олег Ляшко зупинився, щоб поспілкуватися з дорожниками Бериславського району Херсонської області. 
 
«Ви працюєте в надзвичайно важких умовах — і в спеку, і в холод, і так кожного дня. Дякую вам за вашу важку працю!» — звернувся до ремонтників Ляшко. 
 
Водночас політика обурює стан доріг не лише в області, а й по всій країні.
 
«На ремонт українських доріг iз держбюджету виділено 16 млрд. гривень, iз них 10 мільярдів віддають на кредити, які взяли раніше. Тобто, на дороги по всій країні залишається близько 6 мільярдів. Цих грошей, звісно, не вистачить.
 
Тому ми зараз добиваємося, аби з 1,5 млрд. доларів Януковича як мінімум 10 млрд. гривень, пішло б на ремонт доріг, особливо тут — на півдні Україні: Херсонщині, Миколаївщині, Одещині, де доріг майже немає», — наголосив лідер РПЛ. 
 
Народний депутат запевнив дорожників, що разом зі своєю командою робить усе, аби у них були робота та достойна зар­плата. 
 
«Зараз багато хто розказує, що не потрібно піднімати зарплати. То нехай ці розумники проживуть на 2 тис. гривень на місяць, як ви зараз. Це неприпустимо. Тому ми добиваємося, аби мінімальна зарплата була як мінімум 5 тис. гривень, а соціальна пенсія, яка зараз становить 947 гривень — 1,5 тисячі.
 
Загалом ми добиваємося, щоб пенсія була 3 тис. гривень. Переконаний, що можна і не тягнути до жовтня, як розказує уряд. Гроші на підвищення зарплат та пенсій у бюджеті є», — підкреслив Ляшко.