Перша ракетка України не змогла пробитися до півфіналу «Ролан Гарроса»-2017

09.06.2017
Перша ракетка України не змогла пробитися до півфіналу «Ролан Гарроса»-2017

Не все й одразу: вдруге в кар’єрі граючи в чвертьфіналі «РГ», Еліна Світоліна не змогла пробитися до півфіналу цьогорічного турніру. (Фото з сайта sapronov-tennis.org.)

Кажуть, що в будь-якій справі успіх приходить уже тоді, коли ти його абсолютно не чекаєш, не концентруєшся думками на кінцевому результаті.
 
Натомість жага до перемоги, непереборне бажання здобути тріумф захмарює горизонти, не дозволяючи зосередитися на головному — безпосередньому процесі гри.
 
Перша ракетка України й п’ятий номер посіву на цьогорічному «Ролан Гарросі» добре знала, що уболівальники, спонсори, члени її команди чекають від неї на Відкритому чемпіонаті Франції великих здобутків.
 
Її чвертьфінальне протистояння з третьою ракеткою турніру — румункою Сімоною Халеп — фахівці називали ледь не достроковим фіналом.
 
Коли ж перед 22-річною уродженкою Одеси практично повністю відчинилися двері до півфіналу — у грі українки стався провал.
 
За рахунку 6:3, 5:1 на користь Еліни її немов підмінили.
 
Надалі планомірно, гейм за геймом, вона почала віддалятися від уже, здавалося, досягнутої мети.
 
Наприкінці другого сету Світоліна таки опанувала себе й, відігравши чотири сетболи, отримала на тай-брейку можливість подати «на матч».
 
Проте зробити завершальний крок і відправити додому Халеп молода українська тенісистка не змогла.
 
Програвши, в підсумку, другу партію, у заключному сеті українська тенісна прима навіть спроб боротьби не демонструвала, не вигравши у суперниці жодного гейму — 3:6, 6:7 (6:8), 0:6.
 
«Нерви! — пояснила Світоліна. — У третій партії я дещо відключилася у психологічному плані. Було дуже складно повернутися в гру після такого напруженого другого сету».
 
Слід визнати, що і для самої спортсменки, й для її уболівальників то був нищівний удар.
 
Утім якщо Еліна, маючи досвід спілкування з досвідченою мудрою чемпіонкою Жюстін Енен, обіцяє якнайшвидше забути про невдалий гіркий день, то не всі шанувальники вітчизняного спорту після побаченого на центральному корті «Ролан Гарроса» готові й надалі стежити за інфарктними баталіями у виконанні наших спортсменів.
 
«Сьогодні завершив кар’єру уболівальника українських спортсменів... Нервувати мені не можна, а по-іншому не виходить. З мене досить — просто дізнаватимусь результати», — після болісного фіаско Світоліної написав у своєму «Фейсбуці» відомий український телекоментатор Сергій Савелій.
 
У наступному ж раунді — як простим незаангажованим уболівальникам — українським фанатам тенісу доведеться стежити за боротьбою другої та третьої «сіяної» — Кароліни Плішкової з Чехії та румунки Халеп.
 
Водночас в іншому півфіналі змагатимуться значно скромніші опонентки — 30-та ракетка турніру, швейцарка Тімеа Бачинськи та 47-ма тенісистка рейтингу WTA, Олена Остапенко з Латвії, котра, до слова, в третьому раунді переграла нашу Лесю Цуренко.
 
Визначилися також на «РГ»-2017 й півфіналісти в чоловічому «одинаку». За винятком другої ракетки планети, переможця минулорічного розіграшу — серба Новака Джоковича, до «топ-4» пробилися всі фаворити змагань.
 
Лідер світового чоловічого тенісу — британець Енді Маррей поміряється силами зi швейцарцем Стеном Ваврінкою (третій номер посіву), а «король» ґрунту — іспанець Рафаель Надаль (4) зіграє з кривдником екс-першої ракетки планети, австрійцем Домініком Тімом (6).