Ляшко вимагає від уряду взяти курс на економічний націоналізм

18.05.2017
Ляшко вимагає від уряду взяти курс на економічний націоналізм

Команда Олега Ляшка вимагає будувати державну політику винятково в інтересах українців.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко закликає владу комплексно підійти до вирішення економічних та демографічних проблем у країні.
 
«Влада має проводити політику економічного націоналізму, мета якої — створення робочих місць та забезпечення нормальними зарплатами українців. Усі міжнародні угоди, які не відповідають цій політиці, мають бути переглянуті або розірвані. Наприклад, угода про Зону вільної торгівлі. Квоти для постачання української продукції без мита, що встановлені по цьому договору, мізерні. Це не угода, а шпарина, куди нашим виробникам не дадуть і носа просунути», — підкреслив народний депутат. 
 
Олег Ляшко наголосив, що уряд не займається лобіюванням інтересів національних виробників на зовнішніх ринках. 
 
«В обмін на черговий кредит МВФ уряд узяв на себе зобов’язання скасувати наш мораторій про вивезення з України лісу-кругляку. Інвестори йдуть в Україну, вкладають гроші, створюють нові робочі місця, а уряд хоче перекрити все це та залишити українців без роботи та без лісу. Ще один договір — меморандум з МВФ. Уряд підписав його, щоб продати нашу рідну землю замість того, щоб продавати продукцію з цієї землі», — зауважив народний депутат. 
 
За його словами, неправильна економічна політика також є причиною демографічної кризи.
 
«Люди не вірять у майбутнє. Українці бояться народжувати дітей, бо не мають, де жити, не знають, де заробити на ліки, продукти, памперси та як поставити дитину на ноги», — обурився політик. 
 
Щоб виправити ситуацію, потрібно дати людям упевненість у завтрашньому дні, стверджує Ляшко.
 
«Безвіз — це добра новина, але до нього потрібно людям дати роботу і зарплату, щоб було за що поїхати відпочивати. А в людей немає за що жити. Дайте пенсіонерам достойні пенсії, а молоді — доступне житло та підтримуйте національного виробника замість того, щоб продавати землю та піднімати пенсійний вік», — підсумував Ляшко.