Вища рада правосуддя вирішила не звільняти суддю, який дав «зелене світло» розгону Євромайдану

17.05.2017
Кров, пролита на Майдані, вочевидь, нічого не означає для служителів Феміди.
 
Інакше як пояснити те, що друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила, що немає підстав для звільнення судді Окружного адміністративного суду м. Києва Є. Аблова, який на початку грудня 2013 року зобов’язав спецпідрозділ МВС «Беркут» розігнати Майдан.
 
«Справедливе» рішення щодо колеги винесли судді Т. Малашенкова, І. Артеменко, Н. Волковицька та В. Нежура.
 
«Таким чином, ВРП не звільнила жодного суддi, який порушив фундаментальні права громадян на мирні зібрання», — зазначив на своїй сторінці у «Фейсбуці» адвокат Небесної сотні Роман Маселко.
 
Нагадаємо, що в буремні революційні дні, а саме 9 грудня 2013 року, о 13.30,  суддя Аблов прийняв позов від незадоволеного громадянина, якому, бачте, барикади на Майдані «перешкоджали вільно пересуватись»: «позивач»-іуда просив зобов’язати «Беркут» припинити правопорушення з блокування доріг.
 
І вже через... 1,5 години з моменту подання позову пан Аблов видав позивачу «Ухвалу про забезпечення позову», якою заборонив «...будь-яким особам вчиняти дії щодо блокування будь-яким способом» усі вулиці, де проходили акції протесту.
 
І реакція «правоохоронців» була блискавичною: хіба можна забути ніч з 10 на 11 грудня, коли відбулась перша невдала спроба розігнати Майдан, а дзвони Михайлівського Золотоверхого собору декілька годин поспіль сповіщали вночі киян про біду (так само, як і в  1240 році під час татаро-монгольської навали).  
 
Влада Януковича гідно оцінила свого покірного прислужника, адже вже 26 грудня 2013 року суддя Аблов за сприяння голови суду Вовка отримав у постійне користування квартиру, яку 2015 року приватизував та в 2016-му вигідно продав, на рівному місці заробивши... 9,1 млн. гривень!
 
Тож не викликає ніяких сумнівів, що судову реформу (як і багато інших) необхідно проводити й втілювати в життя якнайшвидше, аби за «люстрацію» не взявся простий люд.