А якщо навесні, що цілком нормально і навіть дуже добре, вам захотілося чогось ніжного, красивого і смачного — беріться за сир.
Ніжнішого продукту і знайти непросто. Та ви знаєте!
Сирники, запіканки, вареники із сиром — часті гості на наших столах.
Пляцки із сиром, улюблений усіма львівський сирник — ще більш бажані, але інколи це бажання трохи зменшується при думці, що втілювати його в життя довго і клопітно.
Мак — наше все
Жодних клопотів! При цьому можна ще більше додати і в майстерності, і в розмаїтті смаків.
Спечіть, приміром, маково-сирно-яблучний пляцок (пиріг), таке неймовірне поєднання улюблених продуктів — справжня насолода!
Якщо все робити впевнено — вдасться стовідсотково!
Отож спочатку 100 г м’якого вершкового масла потрібно розтерти з 3 жовтками, додати 200 г просіяного борошна.
Замісити тісто, викласти у форму і поставити в морозилку на 30 хвилин.
Потім 3 жовтки розтерти зі 150 г цукру, додати 75 г вершкового масла, 3 столові ложки манки, 125 г меленого маку, дрібку соди, 2 середні яблука, потерті на крупну терку.
Три білки збити у стійку піну і, акуратно перемішуючи, з’єднати з маковою масою.
У глибоку ємність викласти 400 г сиру, 2 столові ложки крохмалю, 3 жовтки, 3 столові ложки згущеного молока, 150 г цукру.
Збити блендером до однорідної суміші.
Три білки збити у стійку піну і змішати з сирною масою.
На тісто викласти макову начинку, зверху розподілити сирну.
Пекти в нагрітій до 180 градусів духовці до рум’яної скоринки (приблизно годину). Присипати цукровою пудрою.
Цитрусовий присмак
«У ногу із сиром» ідемо далі. А далі буде цитрусовий сирник.
Я випробувала рецепт львів’янки Алли Філярської — не просто смачно, а неймовірно смачно!
Для тіста нам знадобиться: 3 жовтки, 125 г цукру, 0,5 пачки маргарину, 300 г муки, 4 столові ложки сметани, пакетик розпушувача.
Жовтки збити з цукром, борошно і розпушувач розтерти в крихту з маргарином. Додати сметану, замісити тісто, покласти в холодильник на 20 хвилин.
Форму вистелити пергаментним папером. Дно і борти викласти тістом (1/4 тіста залишити для верху, кладемо в морозильник, щоб підмерзло).
Для сирної маси треба буде: 600 г домашнього сиру (змолоти), 2 жовтки, 100 г розтопленого масла, 150 г цукру, пакетик ванільного цукру, 2-3 столові ложки манної крупи, цедра лимона і 0,5 апельсина (тертого), сік половини апельсина (або мандаринки), збиті 2 білки.
Змішуємо інгредієнти і ділимо цю масу на 2 частини. До першої додаємо 75 г розтопленого чорного шоколаду і 0,5 пачки шоколадного пудингу (порошок). До другої додаємо 0,5 пачки ванільного пудингу.
Викладаємо на тісто шоколадну сирну масу, зверху — білу.
Затираємо тістом із морозильника, випікаємо при 160 градусах приблизно годину.
Перед розрізанням потримайте ніч у холодильнику.
Останнього пункту порад кулінарної майстрині я не дотрималася, каюся. Але як було смачно — не передати!