У Херсоні чоловік через розлучення втопився сам і втопив 10-річного сина

05.04.2017
Загострення сімейних стосункiв обернулося кривавими розборками зі стріляниною та моторошним подвійним самогубством.
 
У місті Дубно Рівненської області жертвою неприязні стала досить відома в цьому регіоні сімейна пара — Віта Шаблій i В’ячеслав Чайка.
 
Сусіди почули з боку їхнього будинку цілу серію пострілів i викликали на місце події поліцейських.
 
Правоохоронці вилучили гільзи від пістолета 9 мм, а також опитали сусідів, які стали свідками сімейної драми.
 
Версію про бандитський напад спростували свідчення, згідно з якими в той вечір у гості до батька приїжджав його старший син Ігор Чайка.
 
«Стрілянину по новій коханій жінці свого батька відкрив старший син В’ячеслава Чайки, який відверто зненавидів свою мачуху, — розповів заступник начальника управління ПП у Рівненській області Сергій Волков.
 
— Нам удалося з’ясувати, що того фатального дня Ігор приїхав до батька додому, i вони тривалий час спілкувалися, після чого несподівано спалахнув сімейний конфлікт. За оперативною інформацією, старший син спочатку випустив майже всю обойму у Віту Шаблій, а вже після цього кілька разів стріляв по батькові».
 
У результатi 43-річна жінка від отриманих ран померла на місці. Лікарям удалося врятувати життя її 55-річному чоловіку, якого непритомним доправили до лікарні.
 
В’ячеслава Чайку вже двічі прооперували, але боротьба медиків за його життя триває.
 
Відомо, що Віта Шаблій багато років працювала як адвокат, а минулого року балотувалася на посаду мера міста Дубно від партії «Свобода».
 
А ось її чоловік В’ячеслав Чайка працював у правоохоронних органах.
 
Так, 2014 року він деякий час очолював УМВС у Рівненській області, а також подавав свою кандидатуру на пост голови Нац­поліції. 
 
В Херсоні сімейний конфлікт закінчився двома смертями. Після того як дружина подала на розлучення, її 35-річний чоловік вирішив помститися колишній коханій у дуже неприродній формі.
 
Чоловік заїхав до екс-дружини, забрав спільного 10-річного сина нібито на прогулянку до Каховського водосховища.
 
Там він проник на територію водного шлюзу, оминувши охорону, та пiшов на середину мосту.
 
Перед тим як стрибнути до вируючих хвиль водосховища, чоловік набрав телефонний номер благовірної та чесно зізнався в тому, що задумав зробити. 
 
Після того як зв’язок обірвався, жінка кинулася телефонувати до поліції та до Каховського відділення ГСЧС.
 
Співробітники правоохоронних органів не відразу повірили в те, що сталося, тому обстежити місце події спочатку довелося водолазам-любителям, яких знайшла сама потерпіла.
 
Бездиханні тіла 10-річного хлопчика та його батька добровільні помічники матері виявили через три години пошуків.