Нестримне бажання— вже класно

14.02.2017
Нестримне бажання— вже класно

Представник хокейної еліти — збірна Словенії — піднесла українським хокеїстам на «Єврочеленджі» хороший урок. (Фото з сайта PZHL.tv.)

У нинішньому сезоні національна збірна України дуже активно тестує свої сили на міжнародній арені. На домашньому чемпіонаті світу в дивізіоні ІА, який пройде 22—28 квітня в Києві, від підопічних Олександра Савицького чекатимуть достойного виступу. Після зміни регламенту змагань, котрий нині дозволяє одразу двом першим колективам ЧС-ІА кваліфікуватися до елітного дивізіону, шанси на підвищення в класі виглядають для «синьо-жовтих» не такими вже й мізерними.
Хоча на обох польських «Єврочеленджах», де українські хокеїсти змогли позмагатися не тільки зі своїми прямими конкурентами, а й з окремими представниками вищої ліги, колектив Савицького виглядав вельми скромно. На кожному з «челенджів» «синьо-жовтим» удалося виграти лише по одному поєдинку. У грудні наші збірники подолали тільки скромних південно-корейців. Під час повторного візиту до Польщі вихованці Савицького потішили себе звитягою над трохи рейтинговішим опонентом — збірною Італії, котра в нинішньому сезоні гратиме в елітному ЧС. До позитиву другого «Єврочеленджа», що проходив минулого тижня в Катовіце, можна віднести й непрограний українцями в основний час поєдинок господарям, який завершився перемогою поляків у серії булітів.
Загалом непогане враження від гри «синьо-жовтих» у Катовіце зіпсував розгром у матчі з представниками хокейної еліти — словенцям — 2:6. Але, з іншого боку, ця невдача — хороший урок хлопцям Савицького на майбутнє. «Головне — потрібно мати терпіння і не робити безглуздих помилок, яких ми припустилися в поєдинку зі Словенією в тре­тьому періоді», — зауважив один із тренерів «синьо-жовтих» Дмитро Підгурський. За словами наставника «Кременчука», який у національній збірній працює асистентом головного «коуча» Олександра Савицького, в порівнянні з грудневим «Єврочеленджем» наша команда серйозно додала — в характері, в швидкості, у бажанні перемогти. «На цьому турнірі команда сподобалася. Якщо з таким бажанням ми гратимемо на домашньому чемпіонаті світу, думаю, у нас усе буде добре», — підкреслює Підгурський.
Як наголошує форвард збірної України Сергій Бабинець, важливо, що в Катовіце «синьо-жовті» продемонстрували командний дух, у кожному матчі «чіпляючись за результат». І справді, «заруба» з італійцями завершилася в овертаймі, протистояння з поляками завершилося лише в післяматчевій булітній серії. По суті, провальним вийшов лише заключний період турніру.
«У нас є команда — і це класно, особливо перед домашнім чемпіонатом світу. Сподіваюся, що наші найбільші перемоги — попереду, на ЧС у Києві», — сказав Бабинець, який, до слова, закинувши одну шайбу та зробивши три результативні передачі, став кращим бомбардиром «синьо-жовтих» у Катовіце. 
 

ТАБЛО

«Єврочелендж» (Польща). Польща — Італія — 4:1, Україна — Словенія — 2:6 (Буценко, Бабинець), Словенія — Італія — 6:2, Польща — Україна — 3:2 Б (Рамазанов, Захаров), Польща — Словенія — 1:4, Італія — Україна — 3:4 ОТ (Таран, Рамазанов, Буценко, Ігнатенко).
Підсумкове становище: Словенія — 9, Польща — 5, Україна — 3, Італія — 1