Рятівні колядки: в Івано-Франківську створили вертеп для допомоги онкохворій дівчині

13.01.2017
Рятівні колядки: в Івано-Франківську створили вертеп для допомоги онкохворій дівчині

(Фото автора.)

Кілька місяців тому в 21-річної студентки Івано-Франківського університету права імені  Короля Данила Галицького виявили страшну хворобу — гостру лейкому.
 
З того часу у ВНЗ проводили чимало різних благодійних акцій, щоб допомогти дівчині зібрати кошти на  лікування. А напередодні Нового року викладачі та студенти створили благодійний вертеп, щоб наколядоване  передати  Юлі Дмитренок.
 
«Ми підготували класичний вертеп, у якому понад 10 дійових осіб із постановкою дійства народження Ісуса Христа. Уже традиційно, щороку, з ініціативи викладачів факультету архітектури та будівництва ми збираємося на новорічно-різдвяні свята з колядою. А цього року наймолодші студенти, які навчаються на першому курсі коледжу, запропонували підготувати або благодійний різдвяний ярмарок, або ж вертеп, щоб зібрати кошти і допомогти студентці нашого ВНЗ в її боротьбі з хворобою», — розповідає завідувач аспірантури університету Любомир Ілин.
 
Більшість учасників вертепу не знають Юлю особисто, але вирішили долучитися до збору коштів для хворої юнки. І викладачі, і студенти переконані: тільки спільними зусиллями можна допомогти людині, яка потрапила в біду. 
 
Номер карткового рахунку (ПриватБанк): 4149 4996 4328 8978 Одержувач: Дмитренок Ірина Богданівна — мама Юлії, її номер телефона  +38 050 222 81 44.