Неслухняні Адам і Єва

23.12.2016
Неслухняні Адам і Єва

Автограф-сесія Георгія Коваленка. (Фото надане видавництвом.)

Атеїсти ми чи віруючі — Біблійні історії маємо знати як одне з надбань культури.

Проте зрозуміти текст церковної книги під силу не кожному не через відсутнiсть знань, а через складність викладення. Тому ідеальними для ознайомлення з Біблією є адаптовані видання.

Таке — для родинного читання — презентували у Києві. І хоч назва книжки — «Біблійні історії для дітей», цікава вона для читачів будь-якого віку.
 
«Біблійні сюжети та образи — це не тільки про далеке минуле і не тільки про біблійних героїв, — каже автор отець Георгій Коваленко, ректор Відкритого православного університету святої Софії-премудрості. — Ці історії архетипічні, а це означає, що в них можна знайти багато цікавого і корисного для нашого життя.

Тому їх варто читати в родинному колі, бо вони не тільки для дітей. Хоча, сподіваюся, дорослі не обмежаться читанням тільки «дитячої» версії Біблії».
 
Розкішна презентована збірка адаптованих для дітей біблійних сюжетів із сучасними ілюстраціями від видавництва «Книголав» містить 33 історії зі Старого та Нового Заповітів — від створення світу до воскресіння Христового.

Читачі відразу можуть дізнатися, що ім’я Адам означає «син землі», а Єва — «життя». За змістом, попросили їх залишити Рай не лише за непослух. Ще одна вагома причина — небажання визнати свою провину, намагання перекласти відповідальність на іншого за свої дії.
 
Розповідаючи біблійні історії, отець Георгій Коваленко не дотримувався якогось одного з існуючих перекладів Святого Письма, працював із п’ятьма.

Зокрема, не оминув і псалом, який перекладав Тарас Шевченко.
 
«Ця книга важлива тому, що життєві питання, які порушено в цих історіях, перш за все стосуються цінностей, — каже директорка видавництва «Книголав» Світлана Павелецька. — І якщо ми хочемо створити нову країну і зробити все, щоб наші діти жили інакше, то перш за все, ми маємо закласти в них ціннісну основу. Незважаючи на ваше ставлення до релігії, ця книга саме про те, що ми маємо цінувати один в одному і які цінності повинні допомогати нам розвиватись».
 
Чи започаткує книжка серію, поки що ніхто не готовий відповісти. Тим часом у Георгія Коваленка вже є назва для однієї з наступних книжок — «Біблійні історії не для дітей». Богослов упевнений, що вона однозначно зацікавить підлітків.