На малих обертах: українські хокеїсти невдало «розім’ялися» на традиційному євротурнірі в Польщі

20.12.2016
На малих обертах: українські хокеїсти невдало «розім’ялися» на традиційному євротурнірі  в Польщі

На польському «Єврочеленджі» українські хокеїсти розгромно програли своїм головним конкурентам за місце в хокейній еліті.

У квітні наступного року наша національна збірна з хокею знову буде господарем чемпіонату світу в другому за силою хокейному дивізіоні, де в протистоянні з командами Угорщини, Казахстану, Польщі, Австрії та Південної Кореї намагатиметься повернутися до елітної ліги світового хокею.
Минулого уїк-енду в польському Гданську «синьо-жовті» змогли придивитися до більшості своїх майбутніх опонентів. І, як відзначив після завершення «Єврочеленджа» головний тренер нашої команди Олександр Савицький, отримали достатньо інформації для роздумів. «Наше головне випробування відбудеться в квітні, поки ж витискатимемо вигоду з усіх можливих змагань», — каже наставник «синьо-жовтих».
Із трьох поєдинків, зіграних у Польщі, наші хокеїсти виграли лише один, та й той — лише в овертаймі. Щасливим для українських збірників стало заключне протистояння турніру, в якому підопічні Савицького дотиснули команду Південної Кореї й змогли уникнути звання найгіршого колективу змагань.
До останнього туру в збірної України набраних очок не було. На старті українців розгромили казахи, після чого наші співвітчизники потрапили під польський коток. Обидва поєдинки наші хлопці програли з рахунком 1:5. При цьому якщо в грі з командою Казахстану, за словами Савицького, його підопічним не вистачило швидкості, то причиною для другого розгрому послужила низька реалізація та погана гра в захисті. У дуелі з казахськими хокеїстами чотири з п’яти шайб українці пропустили в меншості. «Загалом, у питанні командного руху казахи були на голову вищі за нас. І це стосується не лише швидкості. Йдеться і про передачі, й про кидки тощо. У руховому компоненті ми повністю поступилися опоненту», — наголосив Олександр Савицький.
У грі проти поляків українці вже не виглядали настільки безпомічними — вочевидь попрацювали над помилками. Проте швидко позбавитися симптомів інших «хронічних хвороб», пов’язаних iз реалізацією голевих моментів та грою в захисті, «синьо-жовті» не змогли. Тож були змушені знову капітулювати. Що говорити, якщо з семи спроб гри в більшості   наші хлопці реалізували лише одну.
Щодо пропущених голів, то, як свідчить форвард української збірної Владислав Гаврик, усі голи привезли самі собі. «Неуважно зіграли в себе в зоні, програли більшість єдиноборств. У швидкості начебто не програвали, але все одно чогось бракувало. Не змогли вразити ворота суперника, коли повинні були забивати», — сказав форвард «Кременчука». 
Відзначимо, що на «Єврочелендж» до Гданська Олександр Савицький не зміг залучити всіх найсильніших хокеїстів України, проте це аж ніяк не виправдовує низький результат наших хокеїстів. І хоча третє місце — не останнє, з такою грою розраховувати на пристойний результат на домашньому «мундіалі» аж ніяк не варто. 
 

ТАБЛО

«Єврочелендж» (Польща). Україна — Казахстан — 1:5, Україна — Польща — 1:5, Україна — Півд. Корея — 3:2 ОТ, Польща — Казахстан — 1:2, Півд. Корея — Казахстан — 2:4, Польща — Півд. Корея — 6:5 ОТ.
Підсумкове становище: Казахстан — 9, Польща — 5, Україна, Півд. Корея — 2.