Фейк від Путіна про газ для Генічеська стурбував Херсонщину

16.11.2016
Фейк від Путіна про газ для Генічеська стурбував Херсонщину

«На Генiчеськ»!

Співробітникам НАК «Нафтогаз» України довелося зробити офіційну заяву про те, що на даний час добових обсягів видобутку газу в Стрілковому родовищі більш ніж достатньо для повного покриття поточних потреб Генічеська.

За повідомленням прес-секретаря цього відомства Максима Білявського, газ з окупованої території АР Крим на Херсонщину не надходить. Диспетчер «Чорноморнафтогазу» підтвердив інформацію про те, що механічна засувка з боку Генічеського району закрита.
 
— Добова норма споживання газу Генічеським районом складає 31,2 тисячі кубометрів, а резерви газовидобувного родовища на Арабатській Стрілці дозволяють щоденно отримувати близько 34 тисяч кубометрів блакитного палива, — заявив Максим Білявський. — Отож, цілком очевидно, що на Херсонщині проблем із газом немає, але є велике бажання Росії спекулювати на цій темі.
 
Незважаючи на всю абсурдність ситуації, російські ЗМІ із завзятістю продовжують тиражувати чутки про те, що місто Генічеськ та Генічеський район Херсонської області отримують газ з анексованого Криму за особистою вказівкою президента Російської Федерації Володимира Путіна.

До слова, першим цю інформацію озвучив на телеканалі «Росія» колишній Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Він заявив, що українці нібито написали листа Путіну з проханням про допомогу, під яким стояло кілька тисяч підписів.
 
З’ясувалося, що збір підписів у Генічеському районі дійсно проводився, але йшлося не про лист до Путіна, а про звернення до глави окупаційної адміністрації Криму Сергія Аксьонова. Як розповів мер Генічеська Олександр Кожухів, збір підписів організував місцевий житель Едуард Коваленко, який давно відомий своїми проросійськими поглядами. До речі, цей чоловік зібрав аж ... п’ятнадцять підписів! Відомо, що він уже декілька тижнів перебуває під слідством за організацію антимобілізаційного мітингу в Генічеську під стінами військкомату. Однак запобіжний захід суд йому чомусь ще й досі не обрав.
 
— Це була спланована провокація, яку профінансував та організував екс-депутат від ПР Олексій Журавко, — розповів Олександр Кожухів. — На одному з мітингів дійсно було підписано звернення до Аксьонова з проханням про допомогу, під яким стояло п’ятнадцять підписів мешканців Генічеська. Це стало можливим через те, що місцевому ватажку маргіналів Едуарду Коваленку (лідеру Соціал-патріотичної асамблеї слов’ян, прихильнику одіозного політика держави-агоресора В. Жириновського) вдалося втекти від правоохоронців та налагодити антиукраїнську діяльність із дестабілізації ситуації в Генічеському районі.
 
Як розповів очільник Херсонщини Андрій Гордєєв, в області зараз немає проблем із газом. Крім того, південний регіон готовий сам надати допомогу та притулок усім тим громадянам, які бажають залишити територію окупованого Росією Криму.
 
Чиновник також запевнив, що вже отримав усі необхідні гарантії від Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, а також від міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика про будівництво газопроводу, який з’єднає Генічеськ із центральною газотранспортною мережею України. Це дозволить у подальшому не тільки інтегрувати Генічеськ в українську газову мережу, а й додатково газифікувати чотири райони Херсонської області.