Непроста перемога: як "синьо-жовті" здолали фінську збірну

15.11.2016
Дарма, що найуспішніший український футболіст сучасності Андрій Шевченко лише нещодавно розпочав свою тренерську кар’єру.
 
Ставши біля керма головної команди країни, він автоматично взяв на себе величезний тягар відповідальності за майбутні результати «синьо-жовтих».
 
А після невдало зіграного Євро-2016, де українська збірна зазнала трьох поразок, від національної команди чекають сатисфакції.
 
Завдяки своєму зірковому статусу у футбольному світі  Андрію Шевченку вдалося оточити себе досвідченими асистентами, співпраця з якими наразі дозволяє тренеру-дебютанту не червоніти за свої перші кроки на новій ниві.
 
На зимову перерву у відборі на чемпіонат світу-2018 національна збірна України йде в хорошому настрої, посідаючи у своєму непростому секстеті друге місце, що дозволяє дивитися на майбутній «мундіаль» принаймні через призму «стикових поєдинків» кваліфікації. 
 
Новий очільник «синьо-жовтих» не втомлюється повторювати, що група, в якій перебуває збірна України, не має яскравого фаворита, відтак кожен із суперників може «допомогти» своєму «сусіду» в просуванні турнірними сходами.
 
Після трьох турів лідерами нашої «пульки» були команди Хорватії та Ісландії, котрі мали в своєму активі по сім очок.
 
Утім після їхньої очної зустрічі, що відбулася минулими вихідними, в квартеті «І» залишилася лише одна домінуюча сила.
 
Завдяки двом невідпорним дальнім «пострілам» Марцело Брозовича «картаті» забезпечили собі до наступного поєдинку відбору — проти українських футболістів — одноосібне лідерство у групі.
 
Водночас команда-сенсація Євро-2016 опустилася на третю сходинку, пропустивши вгору «синьо-жовтих».
 
Попри те, що до Одеси збірна Фінляндії прибула в ролі аутсайдера нашого секстету, влаштувати масштабне видовище підопічним Андрія Шевченка не вдалося.
 
Гра українських збірників проти скандинавів була їхнім першим у нинішньому відборі домашнім поєдинком, який відбувся за підтримки глядачів.
 
Утім надихнути «синьо-жовтих» на голеву феєрію одеським шанувальникам футболу не вдалося.
 
У матчі з фінами на першому місці для української збірної стояв результат.
 
Відтак, швидко зламавши оборону фінської збірної, підопічні Шевченка відчутно збавили атакувальний порив, вирішивши обмежитися «синицею в руках».
 
Хоча дякувати за «нервову кінцівку» наші хлопці мають собі, адже до цього не реалізували кілька небезпечних моментів.
 
Загалом, домінуючий футбол «синьо-жовті» демонстрували лише в першій половині зустрічі, тоді як після перерви першим номером більше грали гості, наставник яких, випустивши на поле другого форварда, поставив Шевченка та К° в складне становище.
 
«Якщо хтось думав, що збірну Фінляндії буде легко здолати, — помилявся. Скандинавські команди завжди б’ються до останнього. Дякую хлопцям за те, що вони зібралися з духом і продемонстрували сьогодні достойний футбол», — сказав після непростої перемоги над фінами Шевченко.
 
До слова, під його керівництвом «синьо-жовті» не програли ще жодного поєдинку, здобувши в останніх матчах дві «сухі» перемоги.
 
Додамо, що у вівторок (у Харкові, проти сербів) тренерський штаб Андрія Шевченка вперше зможе поекспериментувати, адже з моменту його призначення на пост головного тренера збірної України наші збірники не зі­грали ще жодного товариського поєдинку. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат світу-2018. Кваліфікація. Група І. Україна — Фінляндія — 1:0 (Кравець, 25; У: П’ятов, Бутко, Кучер, Ракицький, Соболь, Степаненко, Ярмоленко, Зінченко (Ротань, 67), Коваленко (Шахов, 89), Коноплянка (Циганков, 83), Кравець), Хорватія — Ісландія — 2:0 (Брозович, 15, 90+1; вилучення: Перішич, 90+4 (Х)), Туреччина — Косово — 2:0.
 
Турнірне становище: Хорватія — 10, Україна — 8, Ісландія — 7, Туреччина — 5, Фінляндія, Косово — 1.