Як для своїх: в окупованому Криму дорожчатимуть газ та електроенергія

01.11.2016
Тепло та світло, яких і так бракує на Кримському півострові, невдовзі зростуть у ціні. Про це повідомив очільник міністерства економічного розвитку Російської Федерації Олексій Улюкаєв:
 
«Тарифи формувалися, зважаючи на те, що прогноз інфляції дорівнюватиме 4% у 2017 році. Підвищення тарифів на електроенергію становитиме 4% для населення та 3% на передачу електрики. Розрахунки мінекономрозвитку РФ з індексації тарифів закладаються в макропрогноз мінекономрозвитку на 2017—2019 роки, який влада повинна розглянути на черговому засіданні».
 
Підвищення тарифів планують вже на початку 2017 року.
 
Олексій Улюкаєв також повідомив про те, що тарифи на газ у 2017 році мінекономрозвитку запропонувало індексувати не більш ніж на 3% для населення та промислових підприємств. А ще — підвищити тариф на транспортування газу.
 
«За результатами минулого року середній дохід у країні (Росії. — Ред.) становив 21,5 тисячі рублів.
 
Але 2/3 громадян живуть у місяць на 15 тисяч рублів і менше. За ці гроші вони намагаються прогодувати себе і свої сім’ї.
 
На ці ж кошти вони купують дорогі ліки та оплачують комунальні послуги. Це не бідність. Це точно злидні», — прокоментував ситуацію відомий популіст і «радєтєль» «за інтереси» пролетаріату лідер КПРФ Геннадій Зюганов.
 
Нагадуємо, в Криму вже відбулося підвищення тарифів у липні 2016 року. Ціна зросла на всі комунальні послуги — воду, газ, опалення та електроенергію.
 
Те, що Москва, один зі світових лідерів у видобутку газу, не зможе (та, будемо відверті, — ніколи й не планувала) забезпечити недорогим паливом анексовану територію, було зрозуміло всім.
 
Окрім прихильників Путіна, любителів референдумів. Але коли приходить зима, палкі гасла про відданість Росії чомусь не зігрівають. n