«Маріонетка Кремля» проти «паскудної жінки». Якими були останні дебати між Трампом і Клінтон

21.10.2016
«Маріонетка Кремля» проти «паскудної жінки». Якими були останні дебати між Трампом і Клінтон

Цього разу опоненти не потиснули один одному руки.

Позавчора (а за київським часом учора) в Університеті штату Невада у Лас-Вегасі відбувся третій і заключний тур теледебатів між кандидатами у президенти США від Демократичної та Республіканської партій. Хілларі Клінтон і Дональд Трамп відмовились потиснути один одному руки як перед початком дебатів, так і після їх завершення.
 
Кандидати у президенти США під час цієї зустрічі сперечалися про право на ­зброю, президента Росії, «Ісламську державу» і скандал за участю самого пана Трампа.
 
Модератором був журналіст телеканалу «Фокс Ньюс» Кріс Воллес. Спочатку він володів ситуацією, оскільки дебати почалися стримано, але поступово переросли в запеклу суперечку, де опоненти постійно перебивали один одного.
Трамп назвав Клінтон «паскудною жінкою», на що кандидатка від демократів порадила республіканцеві перестати «скиглити» через те, що він програє на виборах.
У підсумку, дебати переросли у сповнену ненависті сварку, по­збавлену будь-якого сенсу. 
 
Клінтон заявила, що Путін хотів би бачити на чолі США «маріонетку», маючи на увазі свого конкурента-республіканця.
 
Трамп, зі свого боку, заявив, що президент Росії та президент Сирії Башар Асад «переграли» і Клінтон, і Обаму в питанні Сирії, та поставив під сумнів висновки розвідки США про втручання Росії в американські вибори, але заявив, що засуджує таке втручання, якщо воно дійсно мало місце.
 
Клінтон довелось відповідати на запитання про ознаки корупції у роботі «Фонду Клінтонів» та зливання інформації порталом «Вікілікс», натомість Трамп був змушений відповісти на звинувачення у сексуальних домаганнях з боку значної кількості жінок та конкретизувати свій план відновлення економіки.
 
Трамп наполягав на тому, що Хілларі в принципі не зможе впоратись із вирішенням проблем США, оскільки саме її рішення на різних посадах стали причиною складної для країни ситуації.
 
Невиграшну, на думку Трампа, ситуацію в царині економіки та міжнародних відносин він назвав наслідком корупції у Вашингтоні, коли політичні посади отримують донори політичних партій, і пообіцяв залучити до управління державою професіоналів із комерційної галузі.
 
Натомість Клінтон уміло викривала непослідовність Трампа та наголошувала на тому, що він не шанує жінок, представників меншин та ставить під сумнів міжнародні зобов’язання США перед союзниками.
 
Думки оглядачів iз приводу переможців виборів розділились. За даними опитування телеканалу CNN, 52 відсотки глядачів віддали перемогу на дебатах Клінтон, 39 відсотків — Трампу. Опитування громадської думки свідчать, що Клінтон випереджає Трампа як загалом по країні, так і в так званих ключових штатах.