Сусідство з урядовим кварталом. Телеканал ZIK переселився у центр Києва

19.10.2016
Незважаючи на активну декомунізацію, Міжнародний центр культури і мистецтв у Києві за звичкою продовжують називати Жовтневий палац.
 
Саме тут, у приміщенні, що було під час Революції гідності базою підрозділів Самооборони, в якому медики й волонтери, ризикуючи життям, надавали допомогу пораненим, діяв прес-центр. А ще наприкінці минулого літа телеканал ZIK розпочав у центрі тестування нових студій.
 
Від Дня незалежності, 24 серпня, саме звідти виходять в ефір новини «Перші про головне» мовника. Згодом новий інформаційний бренд був представлений ще й інформаційно-аналітичними щоденними денними та вечірніми прямоефірними токінг-студіями «Перші про головне. Коментарі» та підсумковим суботнім інформаційним тижневиком «Перші про головне. Деталі».
 
«Маємо велике бажання доносити наші цінності до ширшої аудиторії — загальнонаціональної. Саме тому два роки тому ZIK переїхав до Києва, де і відкрили невеликий виробничий комплекс, — розповідає генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич. — Зі збільшенням проектів на телеканалі зростає аудиторія. Проте важливим пріоритетом розвитку канала є його місцезнаходження. Оскільки ми — канал голов­них журналістських розслідувань і прагнемо бути першими в епіцентрі подій, мати доступ до першо­джерел інформації та головних «героїв» наших викриттів, ми шукали місце для нового київського студійного комплексу фактично біля урядового кварталу». 
 
Упродовж вересня та жовтня на телеканалі стартували прем’єрні проекти персональних («По той бік»), військових («Стежками війни»), будівельних («ЖитлоБлуд») розслідувань, які також виготовляються потужностями нового телекомплексу ZIKу. 
 
Про амбітні плани канала розповіла «УМ» генеральний продюсер Ольга Бенеда: «Ми до цього йшли певний час, пройдено багато випробувань. Ми беремо на себе відповідальність і хочемо стати майданчиком із пошуку і формування національної ідеї, яка полягає в першу чергу у формуванні національного патріотизму, — це наша амбіція. Тому що українцям на сьогодні бракує інформації, інструктажів, прикладних рішень, які могли б покращувати життя нашої країни та українців загалом. Концепція, яку ми на сьогодні розробили і її дотримуємось, — це головні розслідування країни. Ми зрозуміли, що треба копати глибше і створювати продукт, який охопить усі сфери життя. Ще багато над чим працюємо і запрошуємо до співпраці генерацію журналістів нового покоління та неординарного мислення».
 
Нагадаємо, що серед ведучих програм канала — Вахтанг Кіпіані, Сергій Рахманін, Остап Дроздов. Нещодавно до команди приєдналася Людмила Добровольська.