Шлейф Медведчука: Київську облдержадміністрацію очолив Олександр Горган

13.10.2016
Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Олександра Горгана головою Київської обласної державної адміністрації. Це викликало обурення у громадян, які вважають його людиною Медведчука.
 
Олександр Горган переміг з великим відривом, отримавши 18,03 бала. Найближча суперниця, голова Васильківської районної ради і дружина радника Віталія Кличка,  Наталія Баласинович набрала 14,02 бала.
У фінальному етапі конкурсу взяли участь колишній голова Київської обласної ради шостого скликання, «ударівець» Микола Бабенко, голова Бориспільської райдержадміністрації Дмитро Воронін та голова Немiшаївської селищної ради Бородянського району Київської області Сергій Замідра.
 
Журналіст Сергій Руденко пише, що новопризначений керівник КОДА у 90-х роках входив до складу Національної ради з питань молодіжної політики при Президентові Кучмі. Цю ж раду очолював Віктор Медведчук. «2010 року він очолив КП «Київський водний стадіон». У політичних кулуарах говорили про зв’язки Горгана з регіоналами. І, знову ж таки, як і у випадку з УНКМО, не обійшлося без претензій щодо нецільового використання бюджетних коштів. Розслідуванням справи займалася програма «Гроші» на «1+1»,  – нагадав Сергій Руденко.
 
Хоч як би там було, а 31 березня 2015 року Президент Петро Порошенко призначив Олександра Горгана головою Вишгородської районної держадміністрації. Вже у липні того ж року з’явилася інформація про те, що ця кандидатура розглядалася на посаду начальника департаменту освіти і науки, молоді й спорту в КМДА.
 
«Але розголос у ЗМІ, очевидно, зупинив цей процес, — вважає Сергій Руденко. — Словом, кадри вирішують усе. Особливо — кадри, виховані Медведчуком і СДПУ(о)».