Українцям пропонують змінити авто на велосипеди

14.09.2016
У рамках святкування всеукраїнського фестивалю Європейських днів мобільності Асоціація велосипедистів України закликає співвітчизників із 16 до 22 вересня змінити чотириколісний транспорт на двоколісний.
 
«Ми запрошуємо людей у ці дні їхати на роботу та навчання, у справах чи просто на прогулянку не на автомобілях, а на велосипедах», — йдеться у повідомленні прес-служби асоціації. Акція «Дні без авто» пройде в рамках Європейського тижня мобільності під девізом «Розумна і стійка мобільність — інвестиція в Європу».
 
За словами затятого велолюбителя Антона Давиченка, навіть за декілька днів можна суттєво змінити екоситуацію. До того ж крутити  педалі — це корисно для здоров’я. «Уся європейська частина світу, та, можна сказати,  й американська, уже давно повноцінно їздять на велосипедах. Багато кафе, ресторанів, університетів за кордоном оснащені спеціальними місцями для паркування велосипедів. Україна тільки переходить в еру екотран­спорту», — говорить «УМ» Антон Давиченко. 
 
Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко також полюбляє крутити педалі. Його досить часто можна побачити на дорогах столиці верхи на велосипеді. Із міського бюджету уже виділяли кошти на облаштування у місті спеціальних велодоріжок. Проте наразі їх іще мало хто бачить.