Скільки не кажи: за два роки Росія не виконала жодного пункту Мінських угод

06.09.2016
За два роки Росія не виконала жодного пункту Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це вчора у своєму Twitter написала речник Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца. Вона лаконічно написала: «5.09 — 2 роки з підписання Мінського протоколу. Досі Росія як підписант не виконала жодного пункту Мінських угод». 
 
Бойові дії на Донбасі тривають від 2014 року. Відтоді також проходять засідання Тристоронньої контактної групи, де вже кілька разів домовлялися про припинення вогню на сході України. Ці домовленості систематично порушують, а сторони протистояння в обстрілах звинувачують одна одну.
 
Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою Мінських угод, проте Росія ці звинувачення відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання Мінських домовленостей.
 
Тим часом поблизу Донецька на шахті «Октябрська» знищено обладнання відеокамер наглядової місії ОБСЄ. «Інша перешкода для моніторингу місії і порушення Мінську: допоміжне обладнання камери вкрадено/знищено на шахті «Октябрська», що контролює так звана «ДНР», — сказано у повідомленні ОБСЄ у  «Твіттері».