У Миколаєві звільнять поліцейських, які не впоралися з п'яними хуліганами

01.09.2016
Відразу п’ять патрулів поліції довели свій непрофесіоналізм, приїхавши на виклик про хуліганські дії з боку «мажорів» та не зумівши захистити городян від п’яних бешкетників. На кожного з хуліганів було по п’ять поліцейських, але всі гуртом правоохоронці впоратися із ситуацією не змогли.
 
Мешканці південного міста були змушені самостійно створити «живий ланцюг» із тим, щоб захистити себе та своїх дітей від п’яних витівок хуліганів на «Мерседесі».
 
З’ясувалося, що причиною дебошу стала сварка, яка спалахнула між власником іномарки та його подругою. У підсумку, дівчина вирішила покинути машину свого хлопця й поїхати додому на таксі. Однак її друг напідпитку вирішив інакше: він побив таксиста та його машину. Далі розлючений кавалер-невдаха почав зганяти свою злість на всіх, хто проходив повз нього. Пізніше з’ясувалося, що одним із миколаївських «мажорів» був 32-річний бізнесмен родом iз села Врадіївка Геннадій Симов, а другим — 26-річний мешканець Миколаєва Артем Слободянник.
 
— Ці хулігани відібрали мій мобільний телефон, на який я зняв свавілля, що сталося в центрі міста, просто у райвідділі поліції, — розповів безпосередній очевидець подій. — Правоохоронці їм не перешкоджали. Забрати своє майно мені вдалося лише завдяки особистим вольовим якостям.
 
На даний час за фактом бездіяльності поліцейських у Миколаєві проводиться службова перевірка.
 
— Патрульних поліцейських, які ухилились від своїх прямих обов’язків та не зуміли захистити людей від бешкетників, буде звільнено, — заявив народний депутат України, радник очільника МВС Антон Геращенко. — Решта правоохоронців, які не впоралися із покладеним на них завданням,
отримають дисциплінарні стягнення.
 
Тим часом проти бешкетників слідчий відділ Центрального відділення поліції Миколаєва відкрив кримінальне провадження за статтею 296 УК України («Хуліганство»). Також складено адміністративний протокол за статтею 173 Адмінкодексу («Нецензурна лайка»). Дебоширам загрожує до 15 діб обмеження волі в ізоляторі тимчасового тримання, а також штраф та відшкодування морального й матеріального збитку постраждалим.
 
Слідчий, який веде справу про хуліганське свавілля, отримав право накласти арешт на їхнє майно, щоб отримати гарантію компенсації завданого ними матеріального та морального збитку. А от новий начальник Миколаївської поліції Юрій Мороз пообіцяв, що діятиме максимально жорстко, але в рамках закону. За словами радника Президента України Юрія Бірюкова, такий ступор та розгубленість «силовиків» можна пояснити лише тим, що після кривавих подій, що мали місце у селищі Криве Озеро, з ними проводили роз’яснювальні бесіди, вони просто не знали, як правильно поводитися.