Світовий рекорд: у Херсоні прапор розміром у 2,4 тис. кв. метрiв одночасно утримували двісті людей

30.08.2016
Світовий рекорд: у Херсоні прапор розміром у 2,4 тис. кв. метрiв одночасно утримували двісті людей

Затишно під прапором.

Прапор рекордних розмірів у Херсоні розгорнули на честь відкриття чемпіонату з футболу «Крим — це Україна». А от підтримати прапор на футбольне поле вийшли молоді спортсмени та вболівальники, які прийшли на стадіон «Кристал».
 
«Рекорд зафіксовано у Книзі рекордів України, — розповів народний депутат України Іван Крулько, який брав участь у презентації прапора України. — Раніше цей прапор об’їхав усі великі міста нашої країни, а вперше його розгорнули в Маріуполі, саме в той день, коли місто звільнили від російських окупантів».
 
Момент установки найбільшого у світі прапора був знятий з висоти пташиного польоту.
 
На відео добре видно, що синьо-жовте полотнище заповнило собою практично все футбольне поле. На думку віце-президента Федерації футболу України Вадима Костюченка, дуже символічно, що рекорд встановлено саме в день відкриття чемпіонату з футболу «Крим — це Україна».
 
Адже на змагання з’їхалися молоді спортсмени зі Львова, Дніпра, Києва та Запоріжжя. А от підтримати улюблені команди приїхали любителі футболу практично з усіх міст України.
 
Всі вболівальники відзначили, що в цей день спортсмени грали з особливим ентузіазмом та продемонстрували всій Україні свою невтомну волю до перемоги. За словами керівника Кримської федерації футболу Сергія Куніцина, в наступному році турнір «Крим — це Україна» отримає статус міжнародного, що суттєво розширив склад команд-учасників змагань.