Китаєць мусив відсидіти 2 тижні у таборі для біженців ФРН через незнання мови

10.08.2016
Китаєць мусив відсидіти 2 тижні у таборі для біженців ФРН через незнання мови

Перше правило туриста, який вирушає в іншу країну, — крім отримання візи, потрібно іще мати елементарні знання якщо не місцевої, то хоча б англійської мови. Інакше можна потрапити в халепу.
Саме так сталося з 31-річним китайським туристом, який вирішив у подорож Європою.
 
Під час перебування у Штутгарті у нього вкрали гаманець, тож китаєць вирішив звернутися до поліції із відповідною заявою. Однак, прийшовши до відділення, він так і не зміг пояснити, що він хоче.
 
Тож поліцейські вирішили, що він шукає притулку, забрали в нього закордонний паспорт із шенгенською візою і посадили в автобус із незареєстрованими іноземцями, який відвіз його в гуртожиток для біженців у Дюльмені. 
 
Китаєць геть не розумів, що відбувається, тому покірно заповнив усі необхідні анкети, пройшов медичний огляд і здав відбитки пальців. У гуртожитку його годували і видавали гроші на кишенькові витрати, однак він весь час намагався з’ясувати, що ж йому робити далі.
 
Зрештою на неспокійного «мігранта» звернув увагу співробітник відділення Червоного Хреста, яке обслуговувало гуртожиток, який здогадався покликати співробітника одного з місцевих китайських ресторанів, який і розібрався в ситуації.
 
Узгодження усіх формальностей зайняло загалом 12 днів. З’ясувалося, що чоловік самостійно подорожував по Європі, після Німеччини збирався відвідати Італію і Францію. Після повернення документів він заявив, що не тримає ні на кого зла, однак «він уявляв Європу дещо інакшою». Ото ж бо й воно, мови вчити треба було, хлопче.