Вагони для велосипедів вже випробували 1,5 тисячі пасажирів

05.08.2016
Вагони для велосипедів вже випробували 1,5 тисячі пасажирів

Ще з 20 травня пасажири регіональних поїздів «Львів—Мукачеве» та «Львів—Ужгород» отримали змогу перевозити велосипеди у спеціально переобладнаних вагонах Львівської залізниці. «Такою послугою за цей час уже скористалися більше 1,5 тисячі клієнтів», — повідомили в прес-службі ПАТ «Укрзалізниця».
 
Щоб пасажирам було зручніше разом із велосипедами добиратися до місць відпочинку,  залізничники демонтували 28 місць для сидіння. У переобладнаних вагонах тепер у наявності 18 місць для перевезення велосипедів та 88 сидячих місць для пасажирів.
 
Популярність даної послуги зростає у вихідні, святкові, передвихідні та передсвяткові дні, оскільки цими маршрутами можна дістатися до місць відпочинку у Львівській та Закарпатській областях (Славське, Лавочне, Сколе, Мукачеве та інші). Вартість перевезення велосипеда залежить від відстані та становить від 2,50 гривнi до 4,20 гривнi. 
 
Цей вид сервісу — пілотний проект для вивчення попиту та відпрацювання технології. Його впровадження потребує доопрацювання програмного забезпечення двох систем: автоматизованої системи керування пасажирськими перевезеннями «Укрзалізниці» та програмно-апаратного комплексу електронних проїзних документів.
 
Перевезенням велосипедів залізничним транспортом зацікавилися переважно туристичні регіони, але, зважаючи на популяризацію зеленого туризму та велосипедного спорту, запит суспільства на цю послугу зростає скрізь.
 
«Це дуже приємно, що Львівська залізниця дбає і про велосипедистів. Користуюся цим ноу-хау майже кожні вихідні. На мою думку, таку послугу повинні надавати й  інші залізниці. У користуванні вагони дуже зручні, місць вистачає, в середньому «їде» 5-6 велосипедів. Кріплення теж надійні. Ціна теж приємна, як для студента, заплатила 4 гривні — і мій залізний кінь їде зі мною», — ділиться враженнями студентка Наталя Цимбал.