У Запоріжжі створили інтерактивну карту земельних ділянок для учасників АТО

03.08.2016
Представники Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області презентували інтерактивну карту земель для учасників антитерористичної операції, яку розробили фахівці відомства. У ній зібрана інформація про земельні ділянки на площі 3,616 тисячі гектарів, зарезервовані для передачі учасникам АТО.
 
Графічне зображення земельних об’єктів прив’язано до координат та нанесено на картографічну підоснову.
 
Новий сервіс дозволяє кожному учаснику АТО швидко отримати повну інформацію про вільні земельні ділянки, самостійно переглянути їх місцерозташування, віддаленість від найближчого населеного пункту, цільове призначення та інші характеристики.
 
Для цього достатньо зайти на офіційний веб-сайт Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області у розділ «Інформація для учасників АТО та членів їхніх сімей».
 
Розроблений електронний продукт дозволяє також кожній особі самостійно відстежувати всі етапи оформлення земельної ділянки.
 
«Два місяці Головне управління Держгеокадастру області та його територіальні органи на місцях працювали над створенням узагальненої інтерактивної карти для учасників АТО. Тепер ми можемо впевнено сказати, що наші зусилля не були марними. Сучасний програмний продукт відкриває значно більші можливості в порівнянні з паперовими носіями інформації», — наголосив виконувач обов’язків начальника Держгеокадастру області Владислав Шляховий.
 
Землевпорядники регіону планують поетапно вдосконалювати інтерактивну карту в процесі роботи. Вже зараз здійснюється фотофіксація кожної земельної ділянки, що резервується для учасників АТО.
 
Фотоматеріали будуть завантажені окремим шаром.
 
Це допоможе користувачам отримати ще більш розгорнуте уявлення про об’єкт, що пропонується для передачі у власність.