Розгром "Олександрії" і лідерство Льюїса Хемілтона

02.08.2016
Розгром "Олександрії" і лідерство Льюїса Хемілтона

Перш за все, психологічно футболісти «Олександрії» виявилися неготовими до дебюту в єврокубках. (Фото з сайта fco.com.ua.)

Футбол

Обом українським повпредам у Лізі Європи, турнірний шлях яких розпочався з кваліфікації, у третьо­му кваліфікаційному раунді випало грати з хорватськими клубами. Коли представники балканського футболу опиняються на шляху вітчизняних грандів, як правило, хвилюватися не доводиться. Натомість для українських середняків навіть команди рівня загребського «Локомотива», (котрий вважається фарм-клубом столичного «Динамо»), виглядають вельми непростими опонентами. Для полтавської «Ворскли» її вояж до Загреба завершився, на перший погляд, доволі комфортною «сухою» мировою. Проте, не маючи за плечима такого необхідного для єврокубкових протистоянь гостьового гола, в матчі-відповіді підопічним Василя Сачка доведеться грати, як-то кажуть, тільки на перемогу.
 
Щодо другої «серії» дуелі «Олександрії» та «Хайдука», то вона матиме суто формальний статус. Після розгрому, якого колектив Володимира Шарана зазнав на домашньому стадіоні «Ніка» (0:3), дебютантам єврокубків узагалі можна й не їхати до Хорватії. Єдине, на що можуть розраховувати олександрійці в Спліті, — так це порція сонячних ванн та «унція» міжнародного досвіду, відсутність якого й зіграла злий жарт з «Олександрією» в їхньому першому матчі в Європі. «Ми намагалися зробити все можливе, щоб після матчу всі йшли додому в хорошому настрої. На превеликий жаль, нам цього не вдалося. Футбол — гра непередбачувана. Але ми не заслуговували на цю поразку. Я в цьому переконався, переглянувши ще раз і проаналізувавши матч», — сказав Шаран.
 
Ліга Європи. Третій кваліфікаційний раунд. Перші матчі. Найцікавіші результати. «Локомотив» (Хорватія) — «Ворскла» — 0:0, «Олександрія» — «Хайдук» (Хорватія) — 0:3 (Білий («Х») — до 64 хв.), «Сент-Етьєн» (Франція) — АЕК (Греція) — 0:0, «Герта» (Німеччина) — «Брондбю» (Данія) — 1:0, «Панатінаїкос» (Греція) — АІК (Швеція) — 1:0, «Абердін» (Шотландія) — «Марібор» (Словенія) — 1:1, «Лілль» (Франція) — «Габала» (Азербайджан) — 1:1 (Вернидуб — 90 хв., гол; Безотосний — 90 хв., Григорчук (усі — «Г») — тренер).

Теніс

Турнір WTA в Монреалі (Канада, призовий фонд — 2,4 млн. доларів). 
Третє коло. Кербер (Німеччина) — Світоліна (Україна) — 1:6, 7:6, 6:4
* * *
Слідом за Катериною Бондаренко, котра після народження первістка повернулася на корти, професіональну кар’єру поновлює й її старша сестра — Олена. Останні п’ять років свого життя Бондаренко-старша повністю присвятила сімейним справам, i здавалося, що повертатися у великий теніс не планує. Утім 31-річна тенісистка наважилася на «камбек». Для початку, аби спробувати свої сили, Олена заявилася на два скромні ґрунтові турніри серії ITF, які на початку серпня пройдуть в Італії. 

«Формула-1»

Після того, як у «Мерседесі» дозволили своїм пілотам вести на трасі рівноправну боротьбу, британець Льюїс Хемілтон перехопив ініціативу в чемпіонаті, вигравши три поспіль гонки. При цьому на останніх двох Гран-прі — в Будапешті та Німеччині — чинний чемпіон переміг, вступаючи в перегони з другого стартового поля. 
 
В обох випадках свого головного конкурента й володаря «поул-позишн» — Ніко Росберга — Хемілтон обходив уже на старті гонки. Загалом, минулої неділі на «Хоккенхайм-ринзі» другого пілота «Мерседеса» випередив не тільки його напарник, а й дует iз «Ред буллу». Завдяки подвійному подіуму Рікк’ярдо та Ферстаппена на Гран-прі Німеччини «бики» випередили в Кубку конструкторів «Феррарі».
Чемпіонат світу. 12-й етап. Гран-прі Німеччини. Автодром «Хоккенхайм-ринг» (306,458 км, 67 кіл).
 
Перша десятка: 1. Хемілтон («Мерседес») — 1:30.44,200. 2. Рікк’ярдо — відставання 6,996 сек. 3. Ферстаппен (обидва — «Ред булл») — +13,413. 4. Росберг («Мерседес») — +15,845. 5. Феттель — +32,570. 6. Райкконен (обидва — «Феррарі») — +37,023. 7. Хюлькенберг («Форс Індія») — +1.10,049. 8. Баттон («Макларен»). 9. Боттас («Уїльямс»). 10. Перес («Форс Індія») — +1 коло.
 
Загальний залік: Хемілтон — 217, Росберг — 198, Рікк’ярдо — 133, Райкконен — 122, Феттель — 120, Ферстаппен — 115, Боттас — 58, Перес — 48, Масса (Уїльямс)  — 38, Хюлькенберг — 33, Сайнс («Торо россо») — 30, Грожан («Хаас») — 28, Алонсо («Макларен») — 24, Квят («Торо россо») — 23, Баттон («Макларен») — 17, Магнуссен («Рено») — 6, Верляйн («Манор») — 1, Вандорн («Макларен») — 1.
Кубок конструкторів: «Мерседес» — 415, «Ред булл» — 256, «Феррарі» — 242, «Уїльямс» — 96, «Форс Індія» — 81, «Торо россо» — 45, «Макларен» — 42, «Хаас» — 28, «Рено» — 6, «Манор» — 1, «Заубер» — 0.