Копачі бурштину оборонялися від поліції на бронетехніці

15.07.2016
Копачі бурштину оборонялися від поліції на бронетехніці

Серед непрохідних боліт затримали нелегальних копачів. (Фото з соціальної мережі.)

На острівцях посеред непрохідних боліт Рокитнівського району Рівненщини на світанку спецпідрозідли Нацполіції провели успішну спецоперацію проти «бурштинової мафії». Нелегальні копачі використовували на «бурштиновому клондайку», облаштованому в безлюдних місцях Рівненського природного заповідника, навіть бронетехніку. На місці вилучено плаваючий тягач — бронемашину МТ-ЛБ. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков й оприлюднив фото спецоперації.
 
За словами Авакова, «бурштиновий клондайк» виявили кілька днів тому, під час патрулювання віддаленої заболоченої території заповідника безпілотниками спецпідрозділу «Дніпро-1». «Безпілотники обстріляли. Два з трьох були збиті... Це не фронт. На знімках було видно багато озброєних людей, жахлива картина руйнування природи заповідника і... бронетехніка», — написав у соціальній мережі Аваков.
 
Також він зазначив, що представники місцевої «бурштинової мафії» закликають селян «відбити наших пацанів і наші броньовики». Глава МВС закликав місцевих жителів не піддаватися на провокації бандитів.
 
«Наша рішучість відновити законність на «клондайках» непорушна. Не буде більше ні знищеної природи, ні рабської праці, ні баронів-бурштинників із власними законами, власною армією і власними васалами, — зазначає Арсен Аваков. — МВС не допустить бандитської влади бананових чи бурштинових вотчин в Україні! Наведення порядку в цьому бурштиновому кодляку буде продовжено. За необхідності до місця заворушень будуть направлені додаткові підрозділи Нацгвардії і поліції».