У компанії з Хемінгуеєм: у прокат виходить "Геній"

13.07.2016
У компанії з Хемінгуеєм: у прокат виходить "Геній"

Кадр із фільму «Геній». (Фото з сайта ufd.ua.)

Від четверга у кінотеатрах можна буде подивитися інтелектуальне кіно. «Геній» — це історія про складну дружбу двох дуже талановитих людей: письменника Томаса Вулфа і видавця Макса Перкінса, який відкрив усьому світові великих романістів Френсіса Скотта Фіцджеральда й Ернеста Хемінгуея. Занурюватися в атмосферу першої половини ХХ століття у письменницько-видавничій компанії глядачі будуть із виконавцями головних ролей Ніколь Кідман, Ванессою Кірбі, Джудом Лоу, Коліном Фертом, Гай Пірсом. Зйомки «Генія» пройшли досить швидко: почались у жовтні 2014 року в Манчестері, а закінчилися уже в грудні.
 
Американсько-британський біографічно-драматичний фільм знятий Майклом Грандаджом за романом «Макс Перкінс: Редактор генія» (1978) Ендрю Скотта Берга. Світова прем’єра стрічки відбулася цього року в лютому на  Берлінському міжнародному кінофестивалі. Кінодебют британського театрального режисера Майкла Грандаджа, безперечно, може похвалитися як сильним акторським складом, так і сюжетом. І не дивно, бо цей режисер — лауреат престижних театральних премій Лоуренса Олів’є та «Тоні», в його сценічних командах — завжди першокласні актори. Із Джудом Лоу, Коліном Фертом та Ніколь Кідман він працює по­стійно. 
 
Сценарист фільму Джон Логан відмовився від ідеї знімати «життєпис» героя. Він вибудував стрічку в формі розповіді про неоднозначну природу людського генія, повністю відданого роботі і тому далекого від того, що у суспільстві прийнято вважати «нормою». «Геній» — це кінорозповідь про відкриття двома талановитими людьми достоїнств одне одного і про головне вмінння справжнього редактора — бути психологом, розуміти тонкощі й особливості «ненормальної» природи геніїв. Хемінгуей та Фіцджеральд з’являються в епізодах.