Шанс для резервістів: українські тенісистки не затрималися на кортах Уїмблдону

05.07.2016
Шанс для резервістів: українські тенісистки не затрималися на кортах Уїмблдону

Схоже, прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна всіма думками вже — на Олімпіаді.

Однією з «родзинок» третього в сезоні турніру з серії «Гранд слем» — Уїмблдону — вважається нехарактерний для інших «шлемів» день відпочинку. Зазвичай у першу неділю турніру в передмісті Лондона влаштовують «фієсту» з вершками та полуницею, проте цього разу через затяжну дощову погоду організаторам замість десерту довелося займатися «зведенням» ігрового календаря, котрий серйозно постраждав через негоду. Загалом, трансформувати вихідний день у робочий організаторам Уїмблдону доводиться не так часто — нинішня спроба «наздогнати розклад» стала четвертою в історії знакових змагань.
 
Так само за неочікуваним сценарієм розгорнувся й чоловічий одиночний турнір, де вже на третьому бар’єрі спіткнувся головний його фаворит — найсильніший тенісист планети, серб Новак Джокович.
 
Думається, після виграшу чотирьох поспіль «шлемів» Ноло всерйоз замислився над можливістю виграшу «Великого шолому». Утім, схоже, «перегорів». І сенсаційно, в третьому колі, програв американцеві Сему Куеррі — 6:7, 1:6, 6:3, 6:7. Примітно, що Джокович вперше з 2009 року не зумів дістатися до чвертьфіналу «мейджора». «Виліт Новака — сюрприз і шанс для мене та Анді Маррея», — заявив титулований Роджер Федерер, у якого з’явилася чудова можливість виграти свій 18-й титул на турнірах «Великого шолому».
 
З оптимізмом дивиться в перспективу й американка Серена Уїльямс — аби за кількістю одиночних «шлемів» зрівнятися з легендарною Штеффі Граф, їй не вистачає одного тріумфу. Якщо Чорну перлину не підведуть нерви, повторення рекорду (а це 22 перемоги) може статися вже в Уїмблдоні.
 
А от розраховувати на якийсь сюрприз від українських тенісистів уже не доводиться. Єдиною, хто з наших повпредів іще намагається боротися в передмісті Лондона, — Еліна Світоліна. Утім парні змагання, де вона виступає з японкою Місакі Дої, — не її профіль. Вочевидь усі її думки про майбутню Олімпіаду — інакше важко пояснити поразку в другому колі 96-й ракетці планети Ярославі Шведовій з Казахстану — 2:6, 6:3, 4:6. 
 
Так само не зумів подолати другий раунд і ветеран українського тенісу Сергій Стаховський, програвши в напруженій боротьбі хорвату Маріну Чиличу (9-й сіяний) — 2:6, 7:6, 4:6, 4:6.