Справа принципу та честі: бій-реванш Володимира Кличка та Тайсона Ф’юр відкладається до вересня

30.06.2016
Справа принципу та честі: бій-реванш Володимира Кличка та Тайсона Ф’юр відкладається до вересня

Володимир Кличко продовжує чекати на бій-реванш iз Ф’юрі. (Фото з сайта eurosport.com)

Перебуваючи в статусі «майже» абсолютного чемпіона світу, Володимир Кличко міг дозволити собі деякі чемпіонські хитрощі. Важко сказати, наскільки серйозними тоді були його травми, однак через них йому двічі вдавалося змінювати дату поєдинку з незручними для нього опонентами. Сьогодні ж, коли український важковаговик втратив пояси, правила поза рингом диктують його опоненти.
 
9 липня в Манчестері мав відбутися бій-реванш Кличка-молодшого з Тайсоном Ф’юрі, проте днями британець заявив, що травма не дозволить йому вийти в раніше визначений термін на ринг. Відтак iз можливістю повернути собі пояси WBA та WBO Володимиру доведеться зачекати. «Думаю, бій відбудеться наприкінці вересня або на початку жовтня. Нині ж Тайсон просто насолоджується собою, адже він — чемпіон світу», — повідомив дядько боксера Пітер Ф’юрі.
 
Знаючи неординарну натуру британця, далеко не факт, що у нього взагалі є якась травма. За словами його родича, процес своєї «реабілітації» Тайсон розпочав у Франції, де активно підтримував свою національну збірну, хоча, як повідомив сам боксер, у нього вивих ноги.
 
Утім не виключено, що справжньою причиною перенесення дати бою могли стати проблеми Ф’юрі з допінгом. Інформація, що просочилася у світові ЗМІ, свідчить, що в допінг-пробах Тайсона, котрі були взяті перед його першим поєдинком iз Кличком, виявлено сліди анаболічного гормону. У разі підтвердження цих звинувачень, майбутнє Ф’юрі опиниться в руках Британської боксерської ради, котра може відібрати у нього боксерську ліценцію. Вочевидь попрощатися доведеться й iз чемпіонськими поясами. Навряд чи вони повернуться й Кличкові. Скоріше за все, чемпіонські титули стануть вакантними. І тоді процес повторного колекціонування трофеїв для українського супертяжа узагалі перетвориться на складний для реалізації процес. Наразі ж увесь боксерський світ чекає підтвердження інформації щодо допінгових проблем Ф’юрі. «Ми приголомшені заявою, яка прозвучала в газеті «Міррор». Ф’юрі відкидає всі звинувачення. Він планує швидко оговтатися від травми та захистити свої титули в бою-реванші проти Володимира Кличка», — заявили в команді британського боксера. 
 
Український боксер також сподівається, що всі звинувачення виявляться неправдивими, адже для нього прин­ципово зустрітися саме з Ф’юрі. «Хочу поквитатися за поразку саме зі своїм кривдником, і саме на його території», — сказав Кличко-молодший.