Розбірки старих знайомих

22.06.2016
Розбірки старих знайомих

Ольга Харлан — бронзова призерка ЧЄ-2016. (Фото з сайта xsport.ua.)

Без протистояння Ольги Харлан i Софії Великої не проходить практично жодна серйозна фехтувальна подія. Шляхи першого та третього номерiв світового дивізіону шаблісток рідко коли не перетинаються. Як правило, зустрітися найсильнішій українській фехтувальниці з лідером світової шаблі не дозволяє хтось із співвітчизниць Великої.
На мушкетерському чемпіонаті Європи, який триває в польському місті Торунь, уникнути принципової зустрічі суперницям не вдалося. Щоправда, шукати відповідь на риторичне запитання «хто на континенті сильніший» дівчатам довелося на підступах до фіналу. Зустріч старих знайомих припала на півфінал, перед яким українка послідовно перемогла двох представ­ниць Греції — Теодору Коунтору (15:4) та Вассіліку Вугіуку (15:13), а також розібралася з полькою Олександрою Сохою (15:14). Протистояння ж Великої та Харлан завершилося на користь росіянки — 15:13. Для нашої співвітчизниці невдача означала автоматичне потрапляння на бронзову сходинку п’єдесталу, Велика ж, здобувши право на «золотий» бій, упевнено захистила титул чемпіонки Європи, здолавши у вирішальному двобої угорку Анну Мартон — 15:10.
Відзначимо, що інші наші шаблістки свою боротьбу за континентальні нагороди завершили значно раніше — Аліна Комащук та Олена Кравацька припинили боротьбу в 1/16 фіналу, Олена Вороніна зійшла з дистанції після поєдинку 1/8 фіналу. Утім, як відомо, найкраще наші дівчата почуваються в командному турнірі, де у Харлан та К° буде непогана можливість узяти реванш.