Дихай вільно

17.06.2016
Дихай вільно

Комунальники заспокоюють львiв’ян: гуляти на вулицях безпечно. (Фото з сайта iloveukraine.com.ua.)

Хімічна лабораторія ЛКП «Адміністративно-технічне управління» інформує, що результати замірів повітря на території Львова не перевищують гранично допустимих норм. Лише незначний вплив відчувається біля полігона в Грибовичах, тому фахівці­ рекомендують перебувати на вулиці не більше двох діб поспіль. У прес-службі Львівської міської ради уточнили, що йдеться насамперед про рятувальників.
Як розповів керівник лабораторії АТУ Ігор Гуменний, проби брали у трьох точках: при  в’їзді на територію полігона (на відстані 20 м. від траси Львів—Жовква); у самих Грибовичах, поблизу максимального джерела горіння, і на межі Львова, біля житлового будинку, найближче розташованого до полігона — на вул. Щурата, 27. «Результати аналізу повітря показали, що на трьох  контрольних точках вміст забруднюючих речовин на момент відбору проб не перевищував нормативів максимально разових гранично допустимих концентрацій. Однак оцінка результатів замірів  повітря, проведена згідно з Держ­авними санітарними правилами, показала, що на двох контрольних точках ступінь небезпечності забруднення (біля самого сміттєзвалища) — слабо небезпечний, а на третій контрольній точці (вул. Щурата) — безпечний»,— розповів «УМ» Ігор Гуменний.
Як повідомляють у Львівському обласному управлінні ДСНС України, в середу о 15:05 горіння сміття було локалізовано та о 16:10 повністю ліквідовано. Повторне горіння сміття окремими осередками в зоні можливого зсуву на площі 800 квадратних метрів виникло о 21:30. Пізно ввечері вогнеборцям удалося ліквідувати горіння на площі 250 квадратних метрів. На 8 червня площа горіння становила орієнтовно 700 квадратних метрів.
Нагадаємо, 30 травня при ліквідації пожежі на території сміттєзвалища біля села Грибовичі Львівської області стався обвал, під яким загинули троє працівників служби порятунку. За даними ДСНС Львова, пожежу, яка стала причиною трагедії, ліквідовували близько двох тижнів. У результаті в атмосферу потрапило багато токсичних речовин. Працівники ЛКП і надалі обіцяють робити заміри на вміст у повітрі різних небезпечних речовин.