Ляшко знову блокує трибуну через тарифи та офшори Президента

15.06.2016
Ляшко знову блокує трибуну через тарифи та офшори Президента

Трибуна парламенту, заблокована радикалами.

Депутати фракції Радикальної партії Олега Ляшка продовжують блокувати трибуну з вимогою створити ТСК з розслідування офшорів Президента та його бізнес-оточення, а також скасувати рішення НКРЕ про підвищення тарифів і повернути пільгову ціну на газ для населення. Про це заявив лідер РПЛ Олег Ляшко з трибуни Верховної Ради. 
 
«НКРЕ вдвічі-втричі підняла вартість води, опалення для українських громадян. Зрозуміло, що більшість населення не зможе платити по цих тарифах. Натомість у порядку денному — жодного законопроекту щодо вирішення цієї проблеми», — обурився Ляшко. 
 
Також нардеп нагадав про те, що минулого тижня Європарламент створив слідчу комісію з розслідування офшорних скандалів за участі високопосадовців, натомість Верховна Рада не підтримала ініціативу радикалів про створення аналогічної ТСК. 
 
«Президент каже, що проблеми немає, Генпрокурор — кум Порошенка — каже, що офшорний скандал є «мильною бульбашкою». Увесь світ розслідує, а наші високопосадовці не бачать у цьому проблеми! Чиновники виводять свої мільярди в офшори, а прості українці змушені платити податки, щоб покрити дірки в бю­джеті. Можемо ми мовчати у цій ситуації? Ні», — наголосив головний радикал. 
 
Саме тому, за словами політика, фракція РПЛ прийняла рішення продовжувати блокувати трибуну до повного виконання її вимог. Ляшко закликав колег по демократичній опозиції долучитися до блокування. 
 
«В єдності наша сила. Давайте об’єднаємо зусилля, будемо разом блокувати і трибуну, і президію, щоб змусити парламент прийняти рішення в інтересах українців», — наголосив головний радикал.