Виконує бажання Аліса

15.06.2016
Нові арт-об’єкти продовжують з’являтися в Києві як гриби після дощу. Нещодавно з’явилася нова мешканка одного з найулюбленіших місць відпочинку біля Софійської площі й Андріївського узвозу — казкової Пейзажної алеї. Під дитячою гіркою з величезним Чеширським котом відтепер сидить і Аліса. Створив її відомий український митець Костянтин Скритуцький, автор скульптур усієї Пейзажної алеї та найнезвичайніших сучасних пам’ятників Києва, зокрема усім відомого Їжачка в тумані. 
Аліса стала останнім штрихом для завершення дитячого арт-простору «Аліса в країні чудес». На створення казкового дитячого майданчика знадобилося 8 років. Для зведення основної героїні – Аліси — три роки, дві тонни бетону, кераміки, мозаїки та металу. Скульптура має блакитні очі — під колір сукні, на її обличчі — легка посмішка. Поряд зі скульптурою кожен може ознайомитися з інформацією про неї, розміщеній на квітці.
У день відкриття присутні слухали казку «Аліса в країні чудес» українською мовою. Читав її Капелюшник. Уже приживається переконання, що дотик до Аліси на Пейзажці означатиме, що бажання почнуть збуватися, а життя наповниться приємними і несподіваними подіями.