Кінець братерству

03.06.2016
Кінець братерству

На результати всіх соціологічних опитувань у Росії найбільший вплив справляє телевізор.

Головними ворогами своєї країни росіяни вважають США, Україну та Туреччину. Про це свідчать результати оприлюдненого вчора опитування «Левада-центру». На думку 72 відсотків опитаних, найбільш вороже до Росії ставляться США. На другому місці — Україна (48 відсотків), а на третьому — Туреччина (29 відсотків). Український показник — рекордний. Ще минулого року Україну ворогом Росії вважали 37 відсотків росіян.
 
А от головними друзями своєї країни жителі РФ назвали Білорусь (так вважає половина опитаних), Казахстан (39 відсотків) та Китай (34 відсотки). Цього року 10 відсотків росіян назвали дружньою Сирію, хоча ще торік так вважали тільки два відсотки. Більшість росіян (62 відсотки опитаних) погано ставляться до Євросоюзу. За гіпотетичне членство Росії в ЄС зараз виступають лише 24 відсотки жителів РФ, тоді як у серпні 2009 року цей показник становив 53 відсотки.
 
Опитування нічого не говорить про «внутрішніх ворогів» Росії, до яких зараховують багатьох опозиційно налаштованих до режиму Володимира Путіна росіян. Учора керівник проекту колишнього глави концерну ЮКОС Михайла Ходорковського «Відкриті вибори» Тимур Валєєв повідомив про наміри підтримати на парламентських виборах 18 вересня 19 кандидатів, повідомляє «Інтерфакс».
 
Валєєв сказав, що проект «Відкриті вибори» отримав більше 400 заявок від бажаючих піти на вибори за підтримки Михайла Ходорковського. «Ми відібрали 24 кандидатів, 19 iз яких балотуватимуться до Держдуми та п’ятеро — в законодавчі збори Петербурга», — уточнив Тимур Валєєв.