Які ж «Карпати» без «України»?

09.10.2004

      Львівська мерія прийняла на сесії рішення передати стадіон «Україна», на якому грають матчі «Карпати», у власність комунального підприємства «Спортресурс». На думку голови постійної комісії з молодіжної політики, спорту та туризму міськради Віталія Загайного, таке рішення не заважатиме «Карпатам» користуватися стадіоном. Окрім того, «Спортресурс» не передаватиме землю, на якій розташований стадіон та прилеглі до нього тренувальні поля, в експлуатацію іншим організаціям.

      У свою чергу гендиректор «Карпат» Юрій Дячук-Ставицький вважає, що стадіон  та прилеглі до нього поля повинні бути віддані в оренду ФК «Карпати». Тільки тоді клуб вкладатиме кошти у футбольне поле. Адже керівництво львівської команди щорічно витрачає по 1 млн. грн. для проведення ремонтних робіт на стадіоні, а також близько 500 тис. грн. на міндобрива та насіння для газону. З ініціативи та фінансової підтримки клубу «Карпати» на території комплексу «Україна» збудовані душові та роздягальні для спортсменів.

      Обіцяє підтягнути стадіон «Україна» до європейських вимог і мерія, яка через «Спортресурс» зобов’язується підтримувати якість футбольного поля та його інфраструктури. Зокрема, у бюджеті на 2005 рік уже передбачено кошти на утримання «України». Вже в цьому році планується виконати ремонтні роботи за кошти міста на 200 тис. грн. (підігрів газону), а також розпочати ремонт освітлювальних веж стадіону (ще 200 тис. грн.).

      Додамо, що наразі «Карпати», які за підсумками минулого сезону залишили вищий дивізіон, розпродали своїх найкращих гравців і пасуть задніх навіть у першій лізі, перебуваючи на 13-му місці серед 18 команд (11 очок у 9 матчах).