РАХУНКОВА ПАЛАТА

20.05.2016

645 га землі

вартістю понад 4 млн. грн. у Кіровоградській області повернули до державної власностi, внаслідок судового позову Знам’янської місцевої прокуратури до одного з підприємств Олександрійського району, проінформували в прес-службі прокуратури області. Підставою для звернення до суду стали борги підприємства з орендної плати.

На 625 тис. кв. м

планується будівництво житлового комплексу SCANDIA в Броварах. З них близько 75 тис. кв. м призначено для торгово-офісних приміщень. Загальна площа забудови сягне 80 га і передбачатиме 100 семиповерхових житлових будинків, двi школи, п’ять дитячих садків, парк з озером, кафе, спортклуби, амфітеатр для концертів.

Понад 20 тисяч кримських татар

залишили рідні домівки і переїхали на територію материкової України з початку анексії Автономної Республіки Крим, інформує прес-служба МЗС.

463 військовослужбовці

Збройних сил України виконують завдання в миротворчих операціях з підтримання міжнародного миру і безпеки в трьох країнах, повідомив заступник начальника Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ Богдан Бондар. Зокрема, українські миротворці служать у Косовi, у вертолітних загонах Місії ООН у Ліберії та Демократичній Республіці Конго.

Понад 40 кг

бурштину та спеціальне обладнання для його видобутку вилучили правоохоронці у Рівненській області — такі дані наводить прес-служба прокуратури Рівненської області. Близько 31 кг «сонячного» каменю, одну мотопомпу кустарного виробництва, дев’ять пожежних рукавів та інше приладдя було вилучено в місті Сарни і 11 кг бурштину-сирцю в місті Здолбунів. За вказаними фактами розпочато досудове розслідування за ст.198 (придбання, зберігання здобутого злочинним шляхом майна) КК.

850 млн. гривень

отримає Луганська область на відновлення інфраструктури та на житло для переселенців, повідомив народний депутат України Віталій Курило. Нардеп зазначив, що на сьогодні Фонд регіонального розвитку виділив для Луганської області 220 млн.грн.

400 млн. гривень

коштуватиме ремонт однієї з найпроблемнiших доріг у Запорізькій області, траси Запоріжжя — Маріуполь, заявив начальник Служби автодоріг України в запорізькому регіоні Геннадій Тимченко. За ці кошти необхідно відремонтувати 210 тис. кв. м, з них 83 тис. — дороги державного значення.

300 млн. гривень

хабаря отримав заступник керівника прокуратури Київської області, якого затримало Національне антикорупційне бюро, повідомила прес-служба НАБУ. Як стало відомо, йшлося про заступника обласного прокурора Олександра Колесника.

30 млн. гривень

для станцiї метро «Перемога» виділили додатково харківські депутати, зазначили у міськраді. Завершити будівництво 30-ї станції харківського метро планується в серпні нинішнього року. Відповідно до закону про декомунізацію, на стінах станцiї «Перемога» не буде радянських орденів, як планувалося за початковими проектами. Замість них станцію прикрасять пейзажні роботи місцевих художників.

14 млн. євро

надасть Україні Німеччина на розвиток національних природних парків, біосферних і природних заповідників України у межах проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>