Цьому дала, цьому не дала

Цьому дала, цьому не дала

Вочевидь війна на сході й неподолана корупція даються взнаки, i Кабмін змушений на всьому економити. Зокрема, на субсидіях, які стосуються споживання природного газу. Тепер пільги та субсидії призначатимуть по-новому, адже громадянам, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг і звертаються по субсидію, пільги на період отримання субсидії не нараховуватимуться.

«Я спитав у дощика»

«Я спитав у дощика»

Дощі, які цього тижня пройшли майже всією територією України, псуючи й так іще не зовсім сформований літній настрій, поступово відійдуть, натомість до українців прийде довгоочікуване тепло. Синоптики прогнозують підвищення температури вже до найближчих вихідних, проте парасолі складати ще не радять.

«І лани широкополі, і Дніпро, і кручі...»

«І лани широкополі, і Дніпро, і кручі...»

Ранок парламентського четверга Верховна Рада присвятила перейменуванням українських міст. «Тема важлива та актуальна», як сказали б у часи «темників». І це дійсно так — без іронії. Особливо якщо йдеться про великі міста України — такі, наприклад, як Дніпропетровськ та Дніпродзержинськ, які давно потребували очищення від комуністичного спадку.

Шантаж амністією

Шантаж амністією

Бойовики так званих «ДНР» і «ЛНР», за підтримки Росії, відверто шантажують офіційний Київ темою заручників. За словами представника України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контрактної групи в Мінську Ірини Геращенко, бойовики навіть не приховують, що звільнять заручників лише після затвердження Верховною Радою закону про амністію.

Помилуй, Господи. Але не Путін

Помилуй, Господи. Але не Путін

Напередодні чи не всі вітчизняні ЗМІ, посилаючись на сестру української льотчиці Надії Савченко Віру, оприлюднили інформацію, що російська влада запропонувала написати заяву про помилування режисерові Олегу Сенцову, колишньому директору заводу «Знамя» Юрію Солошенку та Сергію Литвинову.

БУКвально як сосна

БУКвально як сосна

У місті Ходорів Жидачівського району за поданням держекоінспекції поліція затримала 53 вагони з деревиною, яку везли транзитом із Центральної України за кордон. «Минулої ночі громадські активісти перешкоджали відправленню вантажних поїздів із лісом, котрі стояли на станції Ходорів.

Всі статті рубрики