Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу!
Почнемо з класичного лимонаду. Потрібно 6 лимонів, 1,5 літра окропу і склянка цукру. Лимони ретельно помити й облити окропом. Цедру лимонів натерти на дрібній тертці, щоб біла шкірка залишилася на лимоні. Білу шкірку зрізати. Лимони і цедру скласти в каструлю, в якій готуватимете лимонад. З лимонів ретельно вичавити весь сік. Додати цукор і 1,5 літра окропу. Всі інгредієнти ретельно перемішати, накрити кришкою і залишити в холодильнику на ніч. Зранку суміш процідити. Якщо лимонад вийшов кислуватим, можна додати ще цукру до смаку. Розлити лимонад у пляшки і зберігати в холодильнику.
А хто захоче спробувати приготувати лимонно-апельсиновий лимонад, запасіться 3 лимонами, 2 апельсинами, 800 г окропу, склянкою цукру і газованою мінеральною водою. З апельсинів і лимонів акуратно зріжте цедру і покладіть у посудину. З фруктів вичавіть сік, додайте його до цедри, засипте цукром і залийте 700 мл окропу. Всі складові перемішайте, накрийте і залиште на ніч у холодильнику. Вранці знову перемішайте і процідіть. Перед подачею слід розбавити лимонад мінеральною газованою водою у співвідношенні 1 до 3.
У спеку смакуватиме медовий лимонад, також скуштуйте! Необхідні продукти: 2 склянки води, 4 столові ложки меду, 4 гілочки свіжої м’яти, склянка лимонного соку і цукор — до смаку. Мед розчинити у трішки охолодженому окропі, додати м’яту. Коли рідина охолоне, вийняти м’яту, влити лимонний сік, додати цукор, ретельно розмішати і поставити в холодильник. Коли лимонад охолоне, розлити і додати в кожен келих кубик льоду. Смакуйте з користю!