Татарам не все одно

Татарам не все одно

Учора у Страсбурзі Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав ЄС розширити санкції щодо Росії у зв’язку з переслідуванням кримських татар в окупованому Криму. Законодавчий орган Євросоюзу також засудив рішення верховного суду Криму про заборону Меджлісу та вимагає негайно його скасувати, повідомляє «Укрінформ».

Прощавай, вугілля!

Прощавай, вугілля!

Сталася історична зміна епох у британській енергетиці. Від опівночі вівторка і до четвертої години ранку в країні були зупинені всі електростанції, які працювали на вугіллі. Впродовж цих чотирьох годин на Британський островах вперше з 1882 року не працювала жодна електростанція на вугіллі. Це був показовий символічний (трохи і пропагандистський) захід, який засвідчив населенню, що країна стала на шлях повної відмови від використання вугілля в енергетиці.

Багдад сплив кров’ю

Багдад сплив кров’ю

Щонайменше 94 особи загинули та 150 отримали поранення у серії з чотирьох замахів у столиці Іраку — Багдаді — в середу, повідомляє телеканал «Аль-Джазіра». В усіх чотирьох замахах були використані начинені вибухівкою автомобілі. Відповідальність за замахи взяла на себе терористична організація «Ісламська держава». Угруповання оприлюднило відео, в якому йдеться, що нападники влучили в зібрання шиїтів, котрих «ІДІЛ» вважає єретиками.

Коли політичні «любителі» кращі від «професіоналів»

Коли політичні «любителі» кращі від «професіоналів»

Під час перебування у Швейцарії і під час вільних для кожного відвідин Федерального палацу у Берні, де засідає національний парламент, туристи часто чують ствердження, що «швейцарський парламент є одним із найдешевших у світі». Швейцарська інформагенція swissinfo.ch пояснює, чому таке твердження має право на життя.

Всі статті рубрики