Для початку — віце-чемпіони

11.05.2016
Для початку — віце-чемпіони

Майстер стрибків iз 10-метрової платформи Юлія Прокопчук упевнено почувається й у командних змаганнях, де поміж іншого потрібно підкорювати й метровий трамплін. (прес-служби НОК.)

Одна з головних проблем постолімпійського Лондона — простій спортивних споруд, на яких проходили літні Ігри-2012. Програмою, що покликана залучити «сумуючі» арени до активного життя, опікуються на найвищому рівні. А проведення чемпіонату Європи з водних видів у лондонському «Акватікс-центр» — перший крок у реалізації масштабного проекту.

На минулій Олімпіаді жодному з представників нашої «водної» збірної не вдалося виловити в басейнах цієї арени почесну нагороду.

Проте вже стартові години змагань континентального рівня принесли українській команді дві медалі. Першими на європейський п’єдестал піднялися вітчизняні синхроністки, котрі в групових змаганнях (технічній програмі) виграли «срібло», поступившись непереможним росіянкам. Аналогічний турнірний розклад нагорі підсумкового протоколу було зафіксовано й за підсумками командних змагань у стрибках у воду, де український дует Юлії Прокопчук та Олександра Горшковозова був змушений поступитися чільною позицію суперникам iз Росії — Надія Бажина/Віктор Мінібаєв.

Після першої серії стрибків вихованці головного тренера збірної Тамари Токмачової йшли в лідерах, проте утриматися на вершині їм не вдалося. За підсумками шести спроб росіяни набрали 411,50 бала; в активі нашої пари — 396,40 пункта. Третіми в цьому виді змагань стали господарі басейну — Джорджія Уорд-Меттью Лі, котрі відстали від наших спортсменів більш ніж на 40 пунктів.

Примітно, що торішній «мундіаль», який проходив у російській Казані, Прокопчук та Горшковозов також завершили в статусі віце-чемпіонів, програвши першість британцям Джеллантрі та Делі.