Незавершений «хет-трик»

05.05.2016
Незавершений «хет-трик»

Ян Облак і К° не пустили «Баварію» до фіналу Ліги чемпіонів. (з сайта УЄФА.)

Призначаючи в 2013 році на пост головного тренера «Баварії» замість Юппа Хейнкеса титулованого іспанця Хосепа Гвардіоли, керівництво німецького гранда розраховувало на продовження тріумфального поступу команди, як на внутрішній, так і міжнародній аренах. Адже перед виходом на пенсію на той час 67-річному німецькому спеціалісту вдалося досягти з баварцями унікального результату — виграти національні чемпіонат, Кубок та Лігу чемпіонів.

У піренейського «коуча» досвід подібного роду «хет-триків» також був — в Іспанії, з «Барселоною» в сезоні 2008/2009 років він переміг у прімері, Кубку Короля та Суперлізі. Проте досягти аналогічного результату з «Баварією» йому не вдалося. Якщо на внутрішній арені домінування мюнхенських футболістів не піддається сумніву, то от у ЛЧ «Баварія» Гвардіоли далі півфінальної стадії пройти не змогла.

Цікаво, що в головному клубному турнірі Європи нездоланним бар’єром для баварців щоразу виступали представники іспанському чемпіонату. У двох попередніх розіграшах німецький суперклуб поступився майбутнім переможцям ЛЧ — «Реалу» та «Барселоні». Цього разу «Баварія» не впоралася з «Атлетико», котрий, до слова, вдруге за три сезони пробився до фіналу Суперліги. За нічийного підсумку двоматчевого протистояння вирішальним у мюнхенсько-мадридській дуелі став забитий підопічними Дієго Сімеоне гостьовий гол, який, як вважає голова правління «Баварії» Карл-Хайнц Румменігге, суперник забив з офсайду. «Ми почуваємося обдуреними суддею, адже вирішальний гол мадридці забили з положення поза грою. Та й пенальті було призначено в наші ворота помилково — порушення правил сталося за межами штрафного майданчика», — заявив керівник мюнхенського клубу.

Власне, в матчі-відповіді, в якому баварцям слід було відіграти мінімальну гостьову поразку (0:1), підопічні Гвардіоли володіли тотальною перевагою й завдали в бік воріт Яна Облака більше 30 ударів. Щоправда, небезпечними з них були далеко не всі, та й кіпер «матрацників» діяв вельми непогано. Як і його візаві, Облак зумів парирувати 11-метровий удар, не дозволивши таким чином супернику вже в першому таймі досягти необхідного для участі у фіналі результату.

І хоча в підсумку господарям таки вдалося двічі вразити ворота «Атлетико», гол Антуана Грізманна, забитий у контратаці, забезпечив мадридцям необхідний підсумковий результат. Тепер, 28 травня, в Мілані, «матрацники» матимуть нагоду реабілітуватися за поразку в фіналі дворічної давнини. Не виключено, що команді Дієго Сімеоне знову доведеться зустрітися з «Реалом», який учора пізно ввечері, в матчі-відповіді, в різних стінах зустрічався з майбутньою командою Хосепа Гвардіоли — «Манчестер Сіті». Нагадаємо, що їхнє перше побачення завершилося «сухою» нічиєю.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Півфінал (матч вівторка). Повторний поєдинок. «Баварія» (Німеччина) — «Атлетико» (Іспанія) — 2:1 (Х. Алонсо, 31; Левандовський, 74 — Грізманн, 54; нереалізоване пенальті: Мюллер, 34 — Ф. Торрес, 84; перша гра — 0:1).