Ключ до натхнення

Ключ до натхнення

Дипломною роботою композитора Мирослава Скорика була кантата «Весна» на слова Івана Франка. Потім написав балет «Каменярі» й оперу «Мойсей», романси й солоспіви на слова Тараса Шевченка. Прослухавши мелодії львівських композиторів, Сергій Параджанов на початку 60-х років уже минулого століття творцем музики для свого фільму «Тіні забутих предків» вибрав молодого Мирослава Скорика.

Майстерності цвітень

Майстерності цвітень

Свято весни розпочинається зовсім не з пролiсків, несподіваної закоханості або сонячних зайчиків: радість відродження та оновлення зароджується десь у внутрішньому світі людини, яка глибоко всередині виношує дивні творчі промені і нарешті створює чудо — неординарний витвір мистецтва, здатний здивувати та порадувати глядача.

Дистанційний диригент

Дистанційний диригент

У рамках «Французької весни в Україні» з аншлагом пройшов концерт, присвячений творчості родоначальника жанру оперети. Міжнародний проект реалізував Національний академічний театр оперети за підтримки Французького інституту в Україні. Хоча сам концерт пролетів, як одна мить, підготовка до нього тривала більш ніж півроку — з вересня 2015-го, коли була отримана згода на участь у заході відомого французького диригента Філіппа Уї.

Скористатися можливостями

Скористатися можливостями

«Надішлю книги про успішні реформи Сінгапуру та Грузії до Кабміну», — пообіцяв дипломат Грігол Катамадзе на презентації у Києві двох видань про успішні, нестандартні, інноваційні та сміливі рішення соціально-політичного, економічного та правового характеру, за допомогою яких Сінгапур та Грузія на сьогоднішній день є зразками наслідування.

Всі статті рубрики