Як кіт наплакав

Як кіт наплакав

Уряд ухвалив низку реформ у сфері оплати праці, які набувають чинностi вже з 1 травня. Українців чекає підвищення прожиткового мінімуму. Як повідомили у Міністерстві соціальної політики, прожитковий мінімум зросте в середньому на 5,2% і становитиме 1450 грн. для дієздатних осіб, 1130 — для недієздатних, 1228 грн. — для дітей віком до 6 років і 1531 грн. — для дітей від 6 до 18 років.

Король Лев чекає

Король Лев чекає

Львів уже готується приймати гостей на три дати майбутніх довгих вихідних: Великдень, свій день народження і календарне свято трудящих. «Слоганом цього року в нас є «760 років унікальних історій. Розкажи свою», — каже представниця міськради Богдана Брильнська. — Ідея в тому, що наше місто вже 760 років розповідає свою історію світу.

Катастрофа імені Леніна

Катастрофа імені Леніна

Аварія на Чорнобильській АЕС була неминучою, адже станція будувалася з численними порушеннями, про що свідчать матеріали з архіву КДБ, які стали доступними широкому загалу. Ще до 26 квітня 1986 року на ЧАЕС відбулося 5 аварій, 29 аварійних зупинок та 63 відмови обладнання. Про ці та інші шокуючі факти можна встигнути почути сьогодні під вечір у центрі Києва у лекції «Катастрофа імені Леніна.

Паска для солдата

Паска для солдата

«Паска для кожного солдата» — під таким девізом у Городоцькому районі Хмельницької області проходить благодійна акція. Координатором виступає церква, котра збирає та розподіляє продукцію на фронт.

Сніг тане

Сніг тане

Сніг на квітах абрикосів чи вишень — це красиво. Милувалися ним цього тижня на Закарпатті й у Львівській області. Якби лише зимові опади не зашкодили майбутньому врожаю. Синоптики ж кажуть, що повернення зими в окремих регіонах України — нетривале явище і прогнозують підвищення температури вже на початок травня.

«Ти знала багато горя...»

«Ти знала багато горя...»

Напередодні річниці трагедії 2 травня в Одесі активізувалися радикали протиборчих таборів. У місті на стінах будинків з’явилися листівки сепаратистського характеру: малюнки з картою України без Криму, заклики ігнорувати мобілізацію, провокаційні графіті, прапори Радянського Союзу та України — при цьому синьо-жовтий стяг називають «символом сепаратизму».

Четверо мирних, одна вагітна

Четверо мирних, одна вагітна

Позаминулої доби бойовики понад 30 разів обстріляли позиції сил АТО уздовж усієї лінії розмежування сторін. Також активізувалися ворожі снайпери. У Станиці Луганській снаряд із АГС влучив у вагончик працівників фіскальної служби безпосередньо на контрольно-пропускному пункті в’їзду-виїзду (КПВВ), нещодавно закритому через постійні обстріли.

Меджліс в екзилі

Меджліс в екзилі

Діяльність цього представницького органу продовжиться на вільних від окупації територіях України з центром у Києві, повідомила вчора прес-служба Уповноваженого у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва у «Фейсбуці».

Савік, гуд бай?

Савік, гуд бай?

Швидко обросло коментарями повідомлення про те, що генеральному продюсеру й ведучому продакшн-компанії «Савік Шустер студіо», який має громадянство Канади й Італії, анулювали дозвіл на роботу в Україні. Одні певні, що такому інформаційно-політичному заробітчанству, замішаному часто на маніпуляціях, давно треба було покласти край.

Всі статті рубрики