РАХУНКОВА ПАЛАТА

22.04.2016

98 млрд. доларiв

втратила за три роки українська економіка в результаті обмежень на торгівлю з Росією, йдеться в огляді торговельної політики України. РФ ввела продовольче ембарго стосовно України. Україна у відповідь запровадила імпортні торгові мита на російські товари та заборонила ввозити низку найменувань російської продукції.

2.2 млрд. доларiв

заробили за минулий рік українці в Польщі, повідомили в польському Нацбанку. Також зазначили, що більшість працівників — це люди з прикордонних сіл або ті, хто працює в Польщі на сезонних роботах. Загалом із січня по листопад 2015 року Польща видала 720 тис. дозволів на працевлаштування іноземців, 98% iз них — українцям.

близько 1 млрд. гривень

зекономить Кабмін для українського бюджету, позбавивши статусу біженців 450 тис. осіб.

За словами віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, СБУ передала до Пенсійного фонду та органів місцевої влади списки осіб, які не є переселенцями і проживають на окупованих територіях. В Україні зареєстровано 1,7 млн. тимчасових переселенців. Щомісячна сума витрат на їх утримання становить близько 30 млрд. грн.

622 млн. гривень

не вистачає на зарплату вченим через брак коштів. Національна Академія наук на даний момент не функціонує в повному обсязі, повідомив глава профспілки працівників НАН Анатолій Широков. У часовому вимірі фонд зарплати був не закритий на 3,5 місяця.

388 млн. гривень

допомоги надало Товариство Червоного Хреста Україні з початку збройного конфлікту, підтримавши таким чином більш ніж 1 млн. переселенців, повідомив представник Товариства Валерій Серговський.

78 млн. гривень

виділила влада столиці на протизсувні роботи на проспекті Лобановського, вул. Радченка та ще на 10 об’єктах, що розташовані на зсувонебезпечних ділянках Києва, заявив мер Києва Віталій Кличко. Він додав, що в місті налічується близько 140 ділянок, на яких розвиваються зсувні процеси.

по 20 млн. гривень

інвестує Донеччина в освітню реформу для формування опорних шкіл, повідомив «губернатор» Донецької області Павло Жебрівський. Планується, що наступного року будуть діяти близько 20 таких шкіл, де з’являться сучасні комп’ютерні класи та лінгафонні кабінети, повноцінні лабораторії, класні бібліотеки, спортивні майданчики.

більше 8 млн. доларiв

податкової заборгованості виплатила кондитерська фабрика Roshen у Липецьку, повідомили у федеральній податковій службі Липецької області. Виплата була зроблена, незважаючи на судовий процес між російською владою та керівництвом підприємства. Податкові борги фабрики при цьому, станом на 1 квітня, оцінюються в 779 млн. рублів.

300 державних підприємств

готують до приватизації, повідомили в Кабміні. Насамперед це підприємства портової інфраструктури, аграрного сектору. За словами представників уряду, в Україні більше 3,5 тис. держпідприємств, у той час як у Європейському Союзі близько 300.

на 22 позиції

піднялась Україна в рейтингу рівня свободи преси, зайнявши 107-ме місце, за підсумками 2015 року від міжнародної організації «Репортери без кордонів». Правозахисники пов’язують таке підвищення з помітним зменшенням насильства проти журналістів. Очолює рейтинг шостий рік поспіль Фінляндія. Загалом вивчено 180 країн світу, останнє місце серед яких займає Еритрея.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>